A női ejakulációról sokáig tilos volt beszélni, de ha mégis szóba került, mint valami szégyellnivaló dolgot említették. Ennek az oka részben az, hogy sokáig nem is nagyon tudták megkülönböztetni a csúcsra éréskor kilövellő nedveket a vizelettől, ezért azt gondolták, valami visszatarthatatlan, de szégyenteljes dologról van szó. Ma már tudjuk, hogy nem ez a helyzet.

Mi jön ilyenkor?

Szóval talán ez az első és legfontosabb információ: ami ilyenkor távozik a testedből, az (bár a húgycsövön keresztül távozik), általában nem vizelet. Más az összetétele, más az illata is. Mi több, ejakuláció idje alatt egyenesen lehetetlen vizeletet üríteni, hiszen az orgazmus hatására az izmok olyan erősen összehúzódnak, hogy teljesen elzárják a húgyhólyagot. Ezzel együtt egy 2014-es, amerikai kutatás azt állapította meg, hogy vannak olyan nők, akiknél egy-egy esetben mégiscsak vizelet ürül ki szex közben.

Honnan jön?

Nos, ezeket a nedveket az úgynevezett Skene mirigyek termelik, ezek a húgycső két oldalán helyezkednek el. A kivezetésük a húgycsőbe torkollik, ezért olyan a jelenség, mintha pisilnél. A Skene mirigyek által termelt nedvek sokban hasonlítanak a férfiak prosztatája által termelt nedvekhez, és a nedvtermelés tipikusan a G-pont izgatására indul be. Ekkor telnek meg ezek a mirigyek azzal a folyadékkal, ami aztán orgazmuskor kifolyhat vagy egyenesen kispriccelhet.

Természetes ha van, természetes, ha nincs!

Amint arra a Brigitte című lap összeállítása is felhívja a figyelmet, a fentieknek megfelelően a női ejakuláció egy teljesen természetes jelenség. Nincs azonban olyan szoros összefüggés a nőknél az orgazmus és az ejakuláció között, mint a férfiaknál. A férfiaknál is előfordul, hogy eljutnak a csúcsra, de nem lőnek, a nőknél pedig még gyakoribb ez, illetve az is teljesen normális, hogy az ejakuláció és az orgazmus nem esik pontosan egybe időben.

Milyen gyakori?

Nincs túl sok kutatás a témában, de egy 1991-es felmérés alapján úgy gondolják, hogy a nőknek nagyjából egyharmada élte már meg ezt az élményt élete során. Érdekes, hogy az arány a leszbikus nők esetében magasabb. Mindenesetre ha veled nem szokott ez előfordulni, ne aggódj, a nők nagy részénél egész életükben egyszer sem fordul elő és ettől még teljesen normális és nagyon is kielégítő szexuális életük lehet.

Mi kell hozzá?

Nos, a legtöbb kutatás azt támasztja alá, hogy a G-pont (vagyis pontosabb nevén a G-zóna) izgatása az egyik feltétel. A másik pedig egyszerűen az, hogy ne tartsd vissza. Ez utóbbi azért lehet nehéz, mert sokan egyszerűen pisilési ingerként élik meg, hogy a G-pontjuk izgatásától azok a bizonyos mirigyek megteltek nedvvel, és automatikusan visszatartják a folyadékokat, mert azonnal arra asszociálnak, hogy be fognak pisilni. Nos, ha tudsz erre figyelni szex (vagy maszturbálás) közben, tudatosan próbálhatod elengedni magad a G-pontod stimulálása közben, és ha sikerül, valószínűleg jönnek is majd azok a bizonyos nedvek.

De amint már fent is említettük, nem a spriccelés a fontos, hanem az, hogy jól érezd magad és gyönyört élj meg – akár ejakulációval, akár nélküle!

Via