Bruce Willis állapota nem javul, ezért most mindennél fontosabb, hogy szerettei mellette legyenek. Tavaly kiderült, hogy  afáziában  szenved, év elején pedig frontotemporális demenciát diagnosztizáltak nála, ami nemcsak a rajongókat, de a családját is sokkolta.

Bruce Willis kislánya mindenkit megríkatott

Felesége, Emma Heming nemrég beszámolt arról, hogy 9 éves kislányuk, Evelyn, a szabadidejében rengeteg könyvet és cikket olvasott a demenciáról, és érdekes felfedezésre lett figyelmes. Megtudta, hogy a demenciában szenvedők súlyosan kiszáradhatnak, amit orvosolni kell. 

Azt mondtam neki, hogy gondoskodni fogunk arról, hogy apunak mindig legyen egy pohár víz a kezében. Ez a legegyüttérzőbb dolog, amit valaha tettél. Hálás vagyok azért, amiért utánanéztél apád betegségének.

A történtek sokak szemébe könnyeket csaltak, ugyanis elképesztő, hogy egy 9 éves  kislány  mire nem képes az édesapjáért.  Még Bruce 31 éves lánya is alig akart hinni a fülének.

Emma kiemelte, hogy fontos, hogy a demenciában szenvedők hozzátartozói folyamatosan képezzék magukat, és olvassanak el minél több könyvet a betegségről, hiszen ezzel nemcsak jobban átlátják a betegséget, de szeretteiknek is segíteni tudnak.

A legjobb, amit megtehetsz, ha jobban belelátsz a világukba és az általuk megélt életbe, amit nem mindig tudnak kifejezni.

Előrehaladott az állapota

A napokban Emma szomorú hírt osztott meg a rajongókkal. Bruce  lehetőségei igencsak csekélyek  a betegséggel vívott harcban. Egy szakértő megosztotta, hogy nem áll rendelkezésre olyan kezelési lehetőség, ami lassítaná, vagy teljesen megállítaná a frontotemporális demenciát. Jelenleg is próbálnak gyógymódot találni a betegségre. 

Emma, és az egész család el van keseredve, ugyanakkor megpróbálnak erősek maradni, mert jelenleg ez a legtöbb, amit Bruce-ért tehetnek.

via