Harry herceg és Meghan Markle nemrég autósüldözésbe keveredett, New Yorkban, egy díjátadó után fotósok követték a hercegi párt. A történtek kísértetiesen hasonlítanak mindarra, ami Harry herceg édesanyjával, Diana hercegnével történt, és ami a hercegné halálát okozta.

Harry hercegben mély nyomot hagyott az üldözés

A Sussex hercege most először beszélt arról, mit élt át az üldözés során. Egy barátjának azt mondta:

Most álltam a legközelebb ahhoz, hogy megértsem, mi történt édesanyám tragikus halálának éjszakáján

A néhai walesi hercegné 1997-ben halt meg egy párizsi autóbalesetben, amikor fotósok üldözték a járművét. Harry herceg akkor 12 éves volt. 

A Tartalék című könyvében a herceg leírta, hogy egy évtizeddel később keresztülhajtott azon az alagúton, ahol Diana hercegné autóbalesete történt, hogy megpróbálja lezárni a dolgot. Ám úgy tűnik, ez talán csak most sikerült igazán, amikor ő is hasonló helyzetbe került feleségével.

Elkerülhető lett volna a tragédia

A szakértők is párhuzamot vonnak a két eset között, hozzátéve, voltak olyan körülmények, amelyekkel elkerülhető lett volna Diana hercegné tragikus balesete. 

Ha megnézzük a legtöbb balesetet, azt látjuk, hogy az események láncolata vezet a tragikus végkifejlethez, és ha az események bármelyike másképp alakul, talán minden másként történik

- mondta a szakértő, majd hozzátette:

Ha például bekötötték volna a biztonsági övet, valószínűleg 80%-os esély lett volna arra, hogy a hercegné és kedvese túlélik a balesetet.

Meghan hergelte a fotósokat?

Harry herceg és Meghan Markle üldözése kapcsán felmerült az is, hogy Meghan szándékosan hergelte a fotósokat. Egyes források szerint a pár a testőrük javaslata ellenére döntött úgy, hogy a díjátadó helyszínéről kilépve elsétálnak a fotósok előtt, mert szerették volna, hogy képeket készítsenek róluk. 


Via