A Buckingham-palota egy héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy Károly királynál rákot diagnosztizáltak. Mint kiderült, az uralkodó közeli hozzátartozóival személyesen közölte a lesújtó hírt még a közlemény kiadása előtt. Kisebbik fiát, Harry herceget, aki jelenleg is az Egyesült Államokban él, telefonon értesítette.

Harry herceg váratlanul reagált

Sussex hercege a hívást követően lényegében azonnal repülőre szállt, és kedden már Londonban is volt, hogy személyesen találkozzon édesapjával. A találkozás azonban meglepően rövidre sikerült, kevesebb, mint 45 percig tartott. A királyi szakértők szerint ez azért történt, mert Harry herceget senki sem hívta Londonba, az egész családot váratlanul érte érkezése, és valójában nem is örültek neki.

Károlynak most csendre és nyugalomra van szüksége, és kedden, még jóval korábban, azt tervezte, hogy Norfolk nyugalmába vonul el a feleségével, Kamilla királynéval. Harry közbelépésének hála azonban a felségeknek a Clarence-házban, az elsődleges londoni otthonukban kellett vesztegelniük, a tévelygő fiatalabb fiú megjelenésére várva

– árulta el Robert Jobson, királyi szakértő, aki hozzátette, azért kényszerült Harry herceg hotelben éjszakázni, mert egy rokona sem hívta meg magához.

Via