A kánikulában szinte mindenkinek problémát okoz az alvás. A legtöbbeknek már az elalvással problémáik vannak, míg mások az éjszaka közepén ébrednek fel többször. Most a szakértők elárulták a trükköt, ami mindenkinek beválik

Könnyebb aludni a kánikulában a skandináv módszerrel 

Isaah Reece alvásszakértő, a Winstons Beds műveleti menedzsere megoszt egy skandináv módszert, amely biztosítja, hogy pihentető alvásban legyen részed. Skandináviában és Észak-Európában általánosan elterjedt, hogy a párok ágyonként két paplannal alszanak. Segíthet a hőmérséklet szabályozásában – hiszen az sem ritka, hogy a párok más hőmérsékleten szeretnek aludni. 

Nehéz zavartalanul elaludni, ha minden este megosztod az ágyat a partnereddel. A különálló paplanok azt jelentik, hogy szabályozhatja saját hőmérsékletét anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy túl sok kényelmetlenséget okozol a másiknak

– magyarázta a szakértő. Majd azt is hozzátette, hogy nem csupán a külön paplanra érdemes figyelni. A kánikulában sokan segíthet, ha az ágyban csak a legszükségesebbek vannak. 

Nincs szükség felesleges paplanokra, párnákra és egyéb dolgokra. Csak annyi párna és takaró legyen az ágyban, amit használsz. Így szintén könnyebb lesz az elalvás. Az szintén segíthet, ha pamut lepedőre és ágyneműre váltasz. 


Via