A szexnek csodálatos érzésnek kellene lennie, de legyünk őszinték, ez van, hogy sajnos nem valósul meg. A nők egy részének ugyanis szex utáni alhasi fájdalma jelentkezik, ami lássuk be taccsra vághatja az egész élményt. Persze joggal merül fel most benned a kérdés, hogy mi lehet a fájdalom forrása, na meg persze, miként szüntetheted meg azt. A panaszokat több minden is okozhatja, mi most az 5 legjellemzőbb okot szedtük neked össze. 

Rosszul megválasztott pozíció 

Talán nem is gondolnád, de vannak szexpózok, amik után bizony jelentkezhet az a bizonyos alhasi fájdalom. Sőt, a nőgyógyászok szerint pont a sztenderd pozíciók okozhatják a bajt. A közkedvelt misszionárius, illetve a kutyapóz során ugyanis elég mély lehet a behatolás, emiatt pedig elképzelhető, hogy szex után fájdalmat érzel. Ha a fájdalom visszatérő, akkor próbáljatok pózt váltani, például legyél te felül, a lovaglópózban ugyanis kisebb a valószínűsége annak, hogy túl mélyre megy benned a pasi, így elkerülhető az alhasi fájdalom. 

Fertőzés vagy gyulladás 

Lehet, hogy alapesetben nem érzel semmit, de előfordulhat, hogy valamilyen gyulladásos megbetegésben szenvedsz vagy valamilyen fertőzésed alakult ki. Könnyen előfordulhat, hogy a tünetek még nem jelentkeznek, de a szex irritálhatja az adott területet, ez pedig pokoli fájdalomhoz vezethet. Ha a fájdalom alkalomról alkalomra visszatér mindenképpen keresd fel a dokidat, ugyanis például chlamydia fertőzés esetén neked és a pasidnak is szüksége lesz antibiotikum kúrára, ugyanis fennál annak is az esélye annak, hogy megfertőztétek egymást. Ilyenkor nagyon fontos a kúra és persze, hogy egy ideig ne szexeljetek, különben csak ide-oda dobáljátok egymást közt a betegséget. 

Méhsüllyedés 

Erről már itt, a Cosmo-oldalán is írtunk, a döntött méh vagy másnéven méhsüllyedés során a kismedencei izmok meggyengülnek, a méh pedig a hüvelycsatornába süllyedhet. Ez egy viszonylag gyakori probléma, ráadásul a legtöbb esetben semmi más egyéb tünetet nem jelentkezik, ezért elég nehéz rájönni, hogy ez áll a háttérben. Ha szex után vagy akár közben rendeszeresen érzel fájdalmat, de a különböző fertőzések és betegségek kizárásra kerültek, akkor érdemes lehet csekkoltatni, nem-e méhsüllyedés okozzza a bajt. Jó hír, hogy a döntött méh gyógyszerrel vagy akár sebészeti úton is jól kezelhető, így nem kell együtt élned hosszú távon a fájdalommal. 

Ciszta 

Sajnos sők nő szenved a petefészek-cicsztáktól, s bár a legtöbbjük ártalmatlan, és az esetek jelentős részében néhány hónap után el is tűnnek, de azért akadhatnak olyan elváltozások, amik fájdalmat okozhatnak közösülés során. Akadhatnak ciszták, amiket el kell távolítani, de ettől nem kell megijedned. Ma már ezek rutinműtétnek számítanak, a cisztákat többnyire laporoszkópiás eljárással távolítják el. 

Hüvelyszárazság 

Bizonyos fogamzásgátló tabletták vagy más gyógyszerek okozhatnak hüvelyszárazságot, ami pedig eredményezhet fájdalmat szex után, de akár alatt is. Ennek a kezelése viszont egészen egyszerű, érdemes hamar beszerezned egy hüvelyszárazság elleni kenőcsöt. Ha ez nem használ, akkor irány a doki, aki más kezelési módokkal segíthet megoldani a problémád. 

(via)