Te is karikás szemekkel + petyhüdt és puffadt arccal kelsz fel reggelente az ágyból? Nem vagy egyedül: a nők 92%-a szinte naponta szembesül azzal, hogy ébredés után szinte magára sem ismer, aztán fél óra múlva már szinte nyoma sincs az álmos arcnak. Most a szakértők elárulták, hogy mitől van ez a jelenség, illetve, hogy el lehet-e kerülni (ha igen, hogyan) a reggeli puffadt arcot! 

Mitől lesz puffadt az arc reggelente? 

Nagyon dühítő tud lenni, ha a hosszadalmas (és drága) éjszakai bőrápolási rutinod  pontos elvégzése után másnap már teljesen más emberként kelsz ki az ágyból: bedagadt csíkszemekkel, alatta nagy táskákkal, a pufi és laza arcbőrről nem is beszélve.

Nos, ez a dokik szerint teljesen normális jelenség, de a  túl sok só fogyasztás, a menstruációs tünetek, az alkoholfogyasztás, a sírás, az allergia és a gyulladásos, valamint az immunrendszert érintő megbetegedések is hozzájárulhatnak ahhoz, ha az átlagosnál puffadtabb az arcod reggelente.

Hogyan lehet megúszni a reggeli álmos arcot?

Jó hír, hogy ez teljesen normális dolog és ahogy elkezded a napot (ergo, elkezdesz mozogni, inni, enni, beszélni stb.) 30 percen belül szinte tutira elmúlik a puffadás az arcon és a szemek körül, de van néhány praktika, amivel talán meg lehet ezt előzni – igaz, nem 100%-ig, mert genetikai faktorok is hozzájárulnak ahhoz, milyen álmi az arcod reggelente!

Az egyik ilyen a magas párna használata; valamint az ébredés utáni jeges vizes arcöblítés. Hatásos lehet a reggeli hűsítő arcpakolás is, de mivel erre a legtöbb nőnek nincs ideje, lehet, hogy a hűtőbe helyezett néhány szelet uborka vagy a hideg kanalas borogatás válik be neked.

Bármit is próbálj ki, az biztos, hogy minél többet mozgatod az arcod és minél többet mimikálsz, annál gyorsabban lesz friss és üde az arcbőröd, tehát a reggeli ébredést érdemes elindítanod a kedvenc számoddal, amit kedvedre tudsz énekelni! Ezzel a praktikával nemcsak a napod fog júl indulni, de a  zabpelyhes reggelid után már nyoma sem lesz az álmos pofidnak!

Via