Először a 2000-es években volt népszerű a csillogós manikűr, később aztán annyi szuper fényes körömtrend született meg, hogy azóta is lépten-nyomon ezeket hordjuk, ha egy kis csillogásra vágyunk! Az őszi velvet manikűrrel szerencsére teljesen kiélhetjük a glitteres vágyainkat, hiszen ez az a körömtrend, aminek hála ezernyi flitterben és fényáradatban tündökölhetnek a körmeink!

Az őszi velvet manikűr mesésen néz ki

A manikűr egyetlen hátránya, hogy nem elég hozzá egy sima, csillogó körömlakk, ami már amúgy is otthon van neked, hanem kötelezően be kell hozzá szerezni pár extra dolgot, ha saját magadnak akarod elkészíteni és nem szeretnél profi körmöshöz menni... 

Az őszi velvet manikűr ugyanis a doutone manikűrhöz hasonló, különleges, kéttónusú megjelenéssel rendelkezik, amit csak és kizárólag egy speciális körömlakk segítségével lehet elérni.

A velvet manikűr titka a mágnesekben rejlik

A velvet manikűrt ugyanis nem lehet sima, drogériákban körömlakkokkal elkészíteni, nagy eséllyel csak a profi körmös boltokban tudod majd beszerezni a hozzá szükséges körömlakkot! Hogy miért? A velvet, azaz bársony hatást csak mágnesekre érzékeny (!) körömlakkokkal lehet elérni, amit nem lehet mindenhol kapni. 

A manikűr elkészítéséhez tehát egy különleges, mágnesekre érzékeny körömlakkra, egy UV-lámpára és persze, magára a mágnesre is szükséged lesz, de hidd el, nem olyan bonyolult az egész. Ha ez a három dolog megvan hozzá, 15 perc alatt meg tudod magadnak valósítani az őszi velvet manikűrt!

Így tudod magadnak elkészíteni az őszi velvet manikűrt!

  1. A körömlakkot kend fel az egyik körmödre és utána gyorsan, mozgasd felette a mágnest olyan irányba, amilyenben szeretnéd. Siess, mert ha közben megszáradt a lakk, nem fog működni!
  2. Minél közelebb tartod a mágnest a körmeidhez, annál extrább lesz a velvet hatást, ezt jobb, ha tudod! Ha kész, akkor az ujjadat gyorsan tedd az UV-lámpa alá, hogy jól megkössön a kész remekmű.
  3. A procedúrát ezután ismételd meg minden egyes körmöddel. Nem érdemes egyszerre többet is kilakkozni, mert a gyors száradás miatt lehet, hogy a mágnes már nem fog működni.
  4. Ha készen vagy (körömlakk➡️mágnes ➡️UV-lámpa), kend át a körmeidet egy fedőlakkal és ennyi is lenne! 

Via