A mozgás fontosságát évek óta hangsúlyozzák a szakemberek. Persze sokszor nincs idő az edzésre, és vannak, akik nem is rajonganak különösebben a sportokért. De van egy dolog, ami ilyenkor is szóba jöhet, ez a séta. Most elmondjuk, miért hasznos a 10 000 lépés

Így hat a szervezetedre a 10 000 lépés 

Az elmúlt időszakban több kutatást is végeztek, és arra jutottak a szakemberek, hogy a séta mindenképp hasznos. A 10 000 lépés nem feltétlenül kötelező, mivel már 7000 lépés elegendő ahhoz, hogy hosszabb távon a szervezet fitt maradjon. Ha ez még nem lenne elég, a kutatások bebizonyították, hogy a rendszeres séta csökkenti a korai elhalálozást. 

Persze nem kell 7000 lépésnél megállni, hiszen minél többet gyalogolsz, annál több kalóriát égethetsz el. Ha pedig gyorsítod a tempót, akkor még hamarabb beindul a fogyás. 

Ez nem jelenti azt, hogy mostantól állandóan sétálgatnod kell a lakásban, vagy egy percre sem ülhetsz le. A lényeg, ha teheted indulj el hamarabb a melóba, busz helyett inkább sétálj és mozogj amennyit csak tudsz.

Már napi 7000 lépéssel sokat teszel az egészségedért, ha pedig folyamatosan emeled a lépésszámot, akkor még az alakodon is látszani fog. Mint az edzésnél, itt is fontos a rendszeresség, ezért jó, ha minden nap sétálsz. 


Via