Mindenki ragyogó szép mosolyt szeretne, ehhez azonban ápolni kell a fogainkat, ám nem mindegy, hogy milyen módszerekkel, ugyanis végzetes hibákat is elkövethetünk. 

Szájvíz, az igazi foggyilkos

Egy fogorvos kifejtette, hogy bármilyen meglepő is, de a szájvíz kerülendő, ugyanis nem játszik szerepet a szájápolásban. Visszatarthatja a baktériumokat, a lepedékeket, ezáltal fogszuvasodást és fogínygyulladást okozhat. Ráadásul egyes termékek parabéneket tartalmaznak, amelyek elpusztíthatják a szájban található mikrobiomát.

Mindig csodálkozom, hogy a fogorvosok többsége szájvizet javasol a betegeknek, ugyanis ezek tele vannak alkohollal és mesterséges színezékekkel. Nem beszélve arről, hogy kőszénkátrányt tartalmazhatnak, ez pedig egy rákkeltő anyag.

Gyökérkezelés

Manapság rengeteg gyökérkezelést végeznek a fogorvosok, ám ezt határozottan ellenzi a szakértő. Ez az egyetlen olyan eljárás, amelyet az emberi elhalt szövetek belsejében végeznek. A kezelés során eltávolítják a baktériumokat és a szuvasodást a fogból, fertőtlenítik a területet, elpusztítják a gyökereket, majd lezárják, hogy megakadályozzák a további szuvasodást. Nemcsak fájdalmas, de összefüggésbe hozható a megnövekedett endotoxin szintekkel is.

Ezek olyan baktériumok és bakteriális melléktermékek, amelyek megzavarhatják az immunrendszert. Tehát hosszú távon valóban nem egészségesek a páciens számára.

Aktív szenes fogkrém

Az aktív szenes fogkrém népszerűsége az elmúlt években rohamosan megnőtt, azonban hosszútávon káros lehet. Szakértő szerint fogkopáshoz vezethet, ami roncsolja a fogzománc szerkezetét.

Olyan, mintha a páciens Ajaxxal mosna fogat. Ha pedig ez gyakori, akkor a zománc kopik, a fogak pedig érzékenyek lehetnek. 

A termékek nagy része nem tartalmaz fluoridot, az ásvány pedig segít a fogszuvasodás megelőzésében.

Amalgám tömés

Bár már nem annyira elterjedt, pár évvel ezelőtt az amalgám tömések mindennapos kezelések voltak. Ezek folyékony higanyből és porított ötvözetből készültek. Az amalgámból felszabaduló higany komoly egészségkárosító hatással lehet az emberi szervezetre, így célszerű megválni tőle.

A szakértő azt javasolja, hogy ilyen esetben a legjobb a kerámia, a porcelán vagy műgyanta tömések.


via