Mindenféle oka lehet annak, ha már régóta nem szexeltél, viszont jobb, ha tudod, hogy a hosszabb szexmetes időszak alapvetően nem tesz túl jót a testednek. 

Gyorsabban megbetegszel

A kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy azok a nők, akik hetente legalább kétszer szexelnek 33 százalékkal kisebb valószínűséggel betegszenek meg. Vagyis ezt azt jelenti, hogy, ha nincs szex, akkor a betegségekre is fogékonyabb leszel. 

Több stressz 

Szintén tanulmányok támasztják alá, hogy a szexuálisan aktív emberek kevesebbet stresszelnek. Vagyis, ha nem szexelsz, akkor tutira sokkal frusztráltabbnak fogod érezni magad. 

Alvászavar

Hihetetlennek tűnhet, de azok a nők, akik rendszeresen szexelnek sokkal jobban alszanak. Ennek oka, hogy aktus során jelentős mennyiségű oxitocin szabadul fel, aminek nyugtató hatása van. Emiatt lehetséges az, hogy szex után viszonylag hamar mély álomba szenderül mindenki. A szex hiánya viszont pont az ellenkezőjét eredményezi, ami akár alvászavarhoz is vezethet. 

Fájdalomküszöb 

A szex során az oxitocin mellett endorfin is termelődik, ez az anyag pedig természetes fájdalomcsillapítóként is működik. Így simán lehet, hogy bizonyos fájdalmakat, pl. menstruációs görcsök sokkal kevésbé érzel borzasztónak, ha kiegyensúlyozott a nemi életed. 

Fakó bőr 

A szex során ösztrogént is termel a szervezeted, ettől lesz a bőröd olyan ragyogó. Ha nem szexelsz akkor viszont ez elmarad, vagyis gyanúsan több nappali és éjszakai krémet kell majd használnod. 

A magabiztosság kérdése 

Amerikai kutatók szerint a rendszeres szex nagyban növeli az önbizalmat. A szex hiánya viszonyt pont az ellenkezőjét válthatja ki, kevésbé érezheted magad magabiztosnak. 

(via)