Bár a sírást legtöbbször a szomorúsággal azonosítják, könnyen előfordulhat, hogy elerednek a könnyeid szex közben. Ez akkor is megtörténhet, ha mindketten nagyon jól érzitek magatokat. Ilyenkor valósággal elöntenek az érzelmek, és nem tudsz parancsolni a könnyeidnek. Több dolog okozhatja, most utána jártunk, és el is áruljuk! 

Hormonális változás 

A hormonok köztudottan befolyásolhatják a könnyeket és a hangulatot. Sokan érzékenyebbek a menstruációs ciklusuk egyes napjain, így ilyenkor gyakrabban előfordulhat, hogy elsírják magukat. A szex pedig csak még jobban fokozza az érzelmeket. A szakértők szerint ilyenkor senkinek sem kell kellemetlenül éreznie magát, csak annyit mondj a pasinak, hogy elöntöttek az érzelmek, ami valójában igaz is. 

Nagyon ellazultál 

A jó szex segít kikapcsolni, és amíg a pasiddal szenvedélyesen szeretkeztek szinte minden gondot elfelejtesz. Ám könnyedén előfordulhat, mikor épp elengeded a stressz, elerednek a könnyeid, ezt pedig nem tudod irányítani. Egyébként ez egy gyakori jelenség, van, akiknél jóga, meditáció vagy masszázs közben jelentkezik. 

Mélyen kötődsz a partneredhez

A szex oxitocint szabadít fel, ez pedig elősegíti a kötődést, a bizalmat és az empátiát. Könnyen lehet, hogy szex közben annyira közel kerültök egymáshoz a pasiddal, hogy elkezdesz sírni. Ez teljesen normális, sőt, jó, hiszen azt jelenti, nagyon erős köztetek a kötelék.

Fáj a szex 

Az első és legfontosabb: a szexnek nem szabad fájdalmasnak lennie. Ha azért sírsz, mert fájdalmas a szex, ez azt jelentheti, hogy egyszerűen le kell lassítanotok. Az esetek többségében a fájdalom hamar megszűnik, de akár komoly betegséget is jelezhet például különféle fertőzéseket, gyulladásokat vagy akár endometriózist. Fontos, hogy ilyenkor komolyan kell venni a problémát, ha a fájdalom gyakran visszatér, akkor érdemes felkeresni egy nőgyógyászt. 


Via