Egyre több az olyan trend, ami a 2000-es évek divatjából, a Y2K-ból (Year 2000) inspirálódik: a kis hableányos mermaidcore trend is ilyen volt, akárcsak a mostanában nagyon menő nyári horgolt ruhák. Az elmúlt pár hétben azonban egyre több olyan darabot látni az influencerek feedjében, melyek tele vannak rózsákkal. Ruhák, nyakáncok, chokerek, táskák és cipők is egyre több rózsafejjel vannak díszítve, jogosan állítható tehát: berobbant a legújabb nyári divat, a rózsás trend

A rózsás trend most az influencerek kedvence 

A rózsás trendet a 2000-es években hozta divatba a Szex és New York egyik szereplője, Carrie Bradshaw, aki nyakláncokat, ruhákat és táskákat is hordott ebben a csodás díszítésben. A következő 20 évben aztán sehol sem lehetett hasonló darabokat látni, egészen addig, amíg a tavaszi-nyári divatheteken egyre több márka mutatta be újra a kifutóján!

Az olyan sztárok, mint a képen is látható Hailee Steinfeld, Hailey Bieber, Dua Lipa, Kendall Jenner vagy éppen Sarah Jessica Parker azonnal elkezdte hordani ezt a rózsás trendet; a fast-fashion üzletek gyorsaságának hála pedig az influercerek is kapva kaptak ezen az új trenden.

Ma már szinte nincs olyan divatguru influencer, akinek a profilján ne lenne legalább egy rózsafejjel ékesített ruhafotó, de bőséggel akadnak olyan képek is, amik a rózsás cipőket, táskákat, ékszereket és más kiegészítőket helyeznek előtérbe.

A rózsás cipők, táskák és kiegészítők is nagyon menők 

A nagyon nőies és romantikus hangulatot árasztó darabok méretüktől függően lehetnek extrák, merészek, feltűnőek, de akár alig látszó, finom kis darabok is. Saját stílusodtól, ízlésedtől és az alkalomtól is függ, hogy mikor melyiket hordod, de tény, hogy a szaténból és a selyemből készült darabok szinte minden eseményre, randira vagy akár különleges alkalomra is bevethetőek. Válassz színben is hozzád illőt, amit egész nyáron ki tudsz használni!

Via