Van úgy, hogy sokszor nem egy vidám és nevetős szerelmi mozira, vagy 2024 legmenőbb újdonságaira, sokkal inkább egy érzelgős és megható romantikus filmre vágysz. Most összegyűjtöttük minden idők 10 legjobb romantikus drámáját, melyek között a   Szerelmünk lapjaitól kezdve a klasszikus drámákon át egészen az igaz történetekig minden szuper romantikus mozi szerepel! 

Kaliforniai álom

Főszereplők: Emma Stone, Ryan Gosling

Mia (Emma Stone) és Sebastian (Ryan Gosling) tökéletesen egymáshoz illik, csak éppen rossz időben találkoznak egymással. Mindkettejüknek saját harcát kell meghívnia az álmaiért, az életüket pedig azok a döntések határozzák meg, melyeket útközben hoznak. Ez nem egy szerelmi történet, hanem egy film a szerelemről, mesés jelenetekkel, zenékkel és hat Oscar-díjas teljesítménnyel. Kötelező film mindazoknak, akik rajonganak a filmekért.

Szerelmünk lapjai

Főszereplők: Rachel McAdams, Ryan Gosling

Az igaz szerelem mindig beteljesül, teljesen mindegy, hogy miken mentek keresztül a pároddal! Ezt állítja legalábbis a Szerelmünk lapjai című film, ami Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) szerelmi történetét mutatja be. Egy olyan love storyt, amire mindannyian vágyunk! Tizenévesek voltak, amikor először találkoztak egymással, de sorsuk összefonódik, míg végül a legnagyobb happy enddel teljesedik be. Vagy mégsem? Ajánljuk azoknak, akik hisznek a sírig tartó, igaz szerelemben!

Ghost

Főszereplők: Demi Moore, Patrick Swayze

Minden idők egyik leggyönyörűbb szerelmi története, ami az elengedésről szól. Főszerepben Molly (Demi Moore), aki nagyon szerelmes vőlegényébe, Sambe (Patrick Swayze). A pár az esküvőt tervezgeti, mikor Sam tragikusan meghal, ám olyan mélyen szereti a nőt, hogy a szelleme végig a nő mellett marad. Rávezeti Mollyt arra, hogy ki ölte meg őt, ahogyan a gyász feldolgozásában, a továbblépésben és az elengedésben is támogatja őt, szellemként. Igazi klasszikus, neked is látnod kell! 

Ház a tónál

Főszereplők: Sandra Bullock, Keanu Reeves 

Romantikus sci-fi két időzónában, sok megható jelenettel és drámával, azonban a vége ezúttal nem sad ending lesz! Kate (Sandra Bullock) elköltözik a gyönyörű tóparti házából és levelet hagy a következő tulajnak. Alex (Keanu Reeves) megkapja a levelet és elkezdenek egymással üzeneteket váltani. Kiderül, hogy kétévnyi távolság van közöttük, tehát sosem találkozhatnak. Vagy vajon mégis? Beteljesülhet-e a szerelem, ha nemcsak a tér-, hanem az idő is problémákat okoz? A film megadja rá a választ!

Mielőtt megismertelek

Főszereplők: Emilia Clarke, Sam Claflin

Vannak olyan életbeli történések, melyeket még a szerelem sem tud megváltoztatni. A filmben Lou (Emilia Clarke) alkalmi munkákból él: egyik nap különleges megbízást kap. Gondját kell viselnie egy gazdag bankárnak (Sam Claflin), aki egy baleset miatt tolószékhez van kötve, nyaktól lefelé pedig nem tud mozogni. A férfi már nem akar tovább élni, a nő ezért megmutatja neki, hogy sok csoda várhat még rá, akár még a szerelem is rátalálhat, ha nem adja fel a küzdelmet. Sírós film, szomorú végkifejlettel.

EGY NAP

Főszereplők: Anne Hathaway, Jim Sturgess

Nem minden love story végződik happy enddel. Emma (Anne Hathaway) és Dexter (Jim Sturgess) szerelmi történetét 20 éven keresztül követhetjük végig, minden év július 15-én. Főiskolás barátokból szerelmes szeretőkké válnak, végül megszakad közöttük a kapcsolat, hogy aztán megint egymás mellett kössenek ki. Két évtized csak úgy elrepül sokszor boldog, sokszor szomorú se veled-se nélküled kapcsolatukkal, végül az utolsó pillanatban találnak újra egymásra, mikor azonban már lehet, túl késő... 

P.S. I Love You

Főszereplők: Hilary Swank, Gerard Butler

Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerard Butler) boldog házasok. Egy betegségben aztán a férfi váratlanul meghal, Holly pedig nem akar továbblépni. Gerry azonban gondolt erre és a betegsége alatt több levelet is írt a nőnek, hogy segítsen neki a gyászban, a feledésben, az újrakezdésben, az élni akarásban és a boldogság megtalálásában. Ez a film arról szól, hogyan engedd el azt, akit szeretsz még akkor is, ha elsőre teljesen elképzelhetetlennek tűnik nélküle az életed.

FOGADOM

Főszereplők: Rachel McAdams, Channing Tatum

Érdemes küzdeni a szerelemért? Meddig harcolj a másikért? Van a szerelemnek második esélye? Ezeket a kérdéseket feszegeti a Fogadom. A filmben egy őrülten szerelmes pár életét teljesen felforgatja egy autóbaleset, amiben a nő (Rachel McAdams) amnéziás lesz és elveszti az emlékezetét. Nem emlékszik sem a párjára, sem a házasságára. A férfi (Channing Tatum) kétségbeesetten próbálja menteni az addigi tökéletes életüket. Vajon sikerül neki? Vigyázat, igaz történeten alapuló mozifilm!

KEDVES JOHN! 

Főszereplők: Amanda Seyfried, Channing Tatum

John (Channing Tatum) a különleges alakulatnál katona, éppen a szabadságát tölti, mikor találkozik Savannah-val (Amanda Seyfried). Két hét alatt egymásba szeretnek, ám Johnnak vissza kell mennie a háborúba. Elkezdenek egymásnak leveleket írni, ám a távkapcsolat nehéz, mindketten más drámákkal birkóznak meg a saját életükben. Vajon képes legyőzni a szerelmük a távolságot? Ezt taglalja a Kedves John!, ami szerint a boldogság nem mindig akkor talál ránk, amikor szeretnénk. 

szerencsecsillag

Főszereplők: Zac Efron, Taylor Schilling

Létezik végzet? Tényleg előre meg van írva a sorsunk és az, kit szeressünk? Logan (Zac Efron) tengerészgyalogosként az életét kockáztatja a háborúban, ám egy nap meglát egy fotót a fronton, arrébb sétál és felveszi azt. Egy szőke hajó nő (Taylor Schilling) van rajtva. Abban a pillanatban bomba robban ott, ahol a társai voltak. Mind meghaltak, ám ő túlélte azt a nő fotója miatt. Ő lenne a szerencsecsillaga? Elhatározza, hogy ha élve kijut a háborúból, megkeresi a nőt és megköszöni neki az életét. 

Via