A szakítást nehéz megélni, ám ha huzamosabb ideig ragaszkodsz az exedhez, az senkit nem tesz boldoggá. Az órákon át tartó sírás, a közösségi oldalakon való kukkolás nem megoldás. A Cosmo 5 tippel segít, hogy minél inkább elfelejtsd őt. 

Ne kínozd magad szakítás után 

Szakítás után az érzelmeid elurakodnak rajtad, egyszer sírsz, majd nevetsz, utána pedig magadba zárkózol. Sajnálatot, szégyent, bűntudatot érzel, ráadásul mindent túlanalizálsz, amire semmi szükség. Hidd el, nem véletlenül történt az, ami. A legjobb, ha lefoglalod magad, sétálsz egyet a friss levegőn, sportolsz, vagy bekapcsolod a kedvenc sorozatodat. Ne feledd, egyszer ez is elmúlik!

Koncentrálj magadra

A legjobb dolog a szingliségben, hogy van időd magadra. Senki nem szól bele, hogy mikor és hova mész, miért nem veszed fel a telefont, vagy miért lógsz már megint azzal a helyes pasival. Koncentrálj magadra, állíts össze egy listát, hogy mit szeretnél a jövőben elérni, és valósítsd meg!

Kerüld őt!

Szakítás után nagyon fontos, hogy kerüld el az exedet, hiszen rossz és furcsa lenne ismét találkoznotok. Tudod, hogy minden második nap a  konditeremben  edz, pénteken hol sörözik, ám még véletlenül se menj ezeknek a helyeknek a közelébe. Tiltsd őt a közösségi oldalakon is, így előbb begyógyul a seb.

Tölts minél több időt a barátaiddal

Mikor párkapcsolatban voltál, elképzelhető, hogy elhanyagoltad a barátaid és a családod, ezt pedig jóvá kell tenned, hiszen ők azok, akik mindig melletted állnak. Vedd körül magad olyanokkal, akiket szeretsz, és csináljatok együtt minél több programot. Itt az ideje a társasjátéknak, kirándulásnak, csajos programoknak, és egy szépségdélutánnak.

Tedd magad hasznossá

Ha órákon át csak sírs és az Instagramot bámolod, azzal nem segítesz magadon. Próbáld meg hasznosan eltölteni az időt. Találj magadnak új hobbit, takarítsd ki a szobádat, képezd magad. Csinálj valamit, amitől jobban érzed magad.

via