Beleszerettél a (számodra tökéletes) pasiba és legszívesebben mindig vele lennél? Nem tudsz betelni a mosolyával, hihetetlenül jól kijöttök egymással és még a szex is isteni vele? Érthető, ha tehetnél, azonnal összeköltözni vele, de a szakértők szerint ezzel a nagy lépéssel érdemes várni addig, amíg a következő pontok egyike sem lesz igaz a kapcsolatotokra!  

Okok, ami miatt még túl korai lenne az összeköltözés

A párterapeuták részletesen kielemezték, majd megvizsgálták azokat a szempontokat, amik a klienseik véleménye (valamint, a saját tapasztalataik) alapján túl korai lenne egy párkapcsolatban az összeköltözés gondolata. Persze, a kivétel itt is, erősítheti a szabályt, azonban a profik szerint az az általános vélemény, hogy ha ezekből a dolgokból bármi is igaz rátok, inkább jegeljétek a témát egy ideig!


  1. Csak rövid ideje jártok, nem régóta ismeritek egymást
  2. Valamelyikőtök nem biztos a kapcsolat sikerességében
  3. Az összeköltözés gondolata csak baráti/családi nyomásra jött el
  4. Problémákkal küszködök a párkapcsolatban
  5. Nem beszéltetek még a pénzügyi dolgokról és a lehetséges közös kasszáról
  6. Nem beszéltetek még az elvégzendő otthoni feladatok beosztásáról
  7. Még mindig sokat gondolsz az exedre
  8. Pénzspórolás miatt merült fel az összeköltözés gondolata 
  9. Nem beszéltek a jövőről, nincsenek közös hosszútávú terveitek

A párterapeuták szerint, ha a fenti 9 pontból bármi is igaz rád vagy rátok, érdemes elgondolkodni az összeköltözésen, vagy legalábbis pár hónapig jegelni a témát, mert garantált szakítás lesz a vége. Ha veled is ez történt, közel sem biztos, hogy a kapcsolatotokkal volt a baj, az is lehet, hogy csak túl korai volt a dolog és még nem készültetek fel ilyesmire, fél év múlva viszont totál aktuális lehetett volna a dolog. Az összeköltözést nagy lépés, ami az egész életedre hatással lehet, ezért mindenképpen érdemes minden oldalról, érzelmi, logikai és pénzügyi oldalról is átgondolni az egészet.

Via