A pihentető, minőségi alvás fontosabb, mint azt valaha is gondoltuk volna! Az egy dolog, hogy sokkal jobban teljesítünk és kevesebb eséllyel betegszünk meg, ha alaposan kipihenjük magunkat, de nemrég még az kiderült, hogy a szex is sokkal jobb lesz, ha egészséges keretek között alszunk. A horkolás ugyanis nagyban hozzájárulhat ahhoz, ha kevesebbszer kívánod a szexet, sőt, végső soron még azt is megnehezíti, hogy egyáltalán orgazmusod legyen!

A horkolástól és az álmatlanságtól rossz(abb) lesz a szex

A legújabb kutatások szerint az alvászavarok és a különböző alvásbetegségek nemcsak az alvás, hanem a szex minőségét is jelentősen ronthatják.

Azok ugyanis, akik rendszeresen horkolnak, 70%-kal (!) kevesebb eséllyel élveznek el; az álmatlanságban szenvedők pedig legalább kétszer-háromszor több szexuális problémában szenvednek, mint a mélyen aludni tudó társaik. A megdöbbentő felfedezés ráadásul 3 millió nő egészségügyi teszteredményén alapult, tehát nemcsak tévesen vontak le következtetéseket az orvosok! 

Megéri kikezeltetni a horkolást

Az eredményekre nézve többszörösen is megéri a horkolást okozó alvásproblémákat kikezeltetni, mert mint kiderült, már nemcsak az életminőséget, hanem a szexuális életet is teljesen tönkreteheti az elsőre ártalmatlannak tűnő horkolás.

A legtöbben nem foglalkoznak sem a horkolással, sem a szexuális problémákkal. Elbagatelizállják, arra fogják, hogy csak fáradtak vagy rossz napjuk volt. Az emberek nem gondolnak arra, hogy a kettő között összefüggés van – pedig itt a bizonyíték, hogy nagyon nagyon is van! 

– mondja a kutatást vezető egyik orvos, Dr. Taylor Kohn, aki szerint a ferde orrsövénytől kezdve a hormonális problémákon át (pl. alacsony ösztrogénszint) egy csomó más faktor is hozzájárulhat a horkolás kialaulásához, de ahhoz, hogy teljesen ki lehessen kúrálni ezt az alvásproblémát, mindenképpen személyes és személyre szabott konzultáció szükséges egy arra képzett alvásszakértőnél.

Via