Miután januárban a Kensington-palota bejelentette, hogy Katalin hercegné egy nagy hasi műtéten esett át, hatalmas érdeklődés alakult ki a hercegné egészségi állapotával kapcsolatban, mert nagyon sokan aggódnak érte.

A hercegné - valószínűleg a sok aggódó üzenet miatt is - anyák napja alkalmából megosztott egy fotót, amelyen a gyermekeivel látható, látszólag egészségesen és jókedvűen, ám a képről kiderült, hogy módosításokat hajtottak végre rajta.

A hercegné maga is beismerte, hogy hibázott, elnézést kért a rajongóktól, ám a botrány az egész királyi családra negatívan hathat, hiszen a hitelességüket ássa alá egy ilyen eset.

Sógornője, Meghan Markle igyekezett segíteni a hercegnének, ám ő visszautasította a tanácsokat.

Katalin hercegné soha nem hallgatott Meghan Markle-re

Nem titok, hogy a sógornők régóta nem kedvelik egymást, amin csak tovább rontott a sussexi hercegi pár dokumentumfilmje, illetve Harry herceg memoárja, amelyben a brit királyi családra nézve terhelő állításokat is megfogalmazott.

Meghan Markle azonban jóval aktívabban használta a közösségi médiát, mint Katalin hercegné, hiszen Harry herceggel kötött házassága előtt színésznőként még saját weboldalt is működtetett.

katalin-hercegne-meghan-markle-cosmopolitan.hu
Forrás: Frank Molter / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A királyi szakértők szerint a fotóbotrányt követően megpróbálta felvenni a kapcsolatot Katalin hercegnével, hogy tanácsokkal lássa el, ám ő valószínűleg elhárította ezeket a megkereséseket. Jennie Bond, a BBC korábbi királyi tudósítója így nyilatkozott:

Nem hiszem, hogy Katalin hercegné valaha is úgy gondolna Meghan Markle-re, aki nagyon rövid időt töltött a királyi családban, hogy megfelelő személy arra, hogy tanácsot adjon neki.

Bár Harry herceg szeretné rendezni a kapcsolatát a családtagjaival, ám úgy tűnik, Vilmos herceg és Katalin hercegné erre egyelőre nem elég nyitottak, a sógornők viszonyának rendezésére pedig még több idő szükséges.

via