Az agy a test első erogén zónája. A gondolatorgazmussal számos tanulmány foglalkozott az évek alatt. Először 1953-ban Alfred Kinsey, a szexológia úttörője foglalkozott vele komolyabban. Rájött, hogy a fizikai ingerek, mint például jóga, meditáció, hipnózis elég ahhoz, hogy orgazmusod legyen.

Az agy szerepe az orgazmusban

Az orgazmus a szexuális vágy beteljesülése, melyhez egymással szorosan összehangolt testi-lelki folyamat szükséges. Ahhoz, hogy ez a reakció megtörténjen, az agyad a következő szakaszokban játszik fontos szerepet:

  • Az insularis kéreg részt vesz a simogatás iránti vágyban, és közvetlenül kapcsolódik az eufóriához.
  • A cinguláris kéreg lehetővé teszi, hogy az örömünkre koncentráljunk.
  • A hipotalamusz hormonokat szabadít fel, ami erekciót eredményez
  • Az amygdala pedig csökkenti a szorongást, ami által nyugodtabbak leszünk

Orgazmus során  endorfin  szabadul fel, ami a jólét fiziológiai reakcióját jelenti, mint amikor sportolsz. Fizikai kontaktus tehát nem szükséges az orgazmushoz.  

Amikor csak akartam, képes voltam elélvezni a gondolataim által. 

-mondta egy felmérésben részt vevő nő.

Hogyan élvezzünk el?

Sajnos erre nincsenek konkrét módszerek, mindenkinek más válik be. Nem lehetetlen, viszont nagy erőfeszítést igényel. A gondolatorgazmus eléréséhez, jól kell ismerni önmagunkat, tudnunk kell, hogy mi az, ami izgalomba hoz minket. Célszerű a testérzetedre is figyelni, mint a meditáció, vagy a szofrológia. Mint minden máshoz, ehhez is idő és gyakorlás kell. 

Tényleg lehetséges?

Nehéz elsőre elélvezni, ám ez teljesen normális. Azok az emberek, akik gyakran élnek át gondolatorgazmust, erős képzelőerővel rendelkeznek, és könnyen ki tudják elégíteni magukat.

Ha jobban tudatában vagyunk az érzéseinknek, akkor jobban meg tudjuk célozni a vágyainkat, és mi az, ami örömet okoz. 

Azonban az élvezet nem ugyanúgy érhető el mindenkinél, úgyhogy minden csak kitartás kérdése. Hajrá!


via