Egyes nők az orgazmus után képtelenek ellazulni, bármennyire is szeretnék. Ehelyett a nemi szervük körül fájdalmat éreznek, és nem bírják elviselni az érintést sem. Aggodalomra azonban semmi ok, ez teljesen normális.

orgazmus után fájdalom

Egy  nőgyógyász  elárulta, hogy mindenki valamilyen szinten érzékeny lesz az orgazmus után.

Több ezer idegvégződés található a csiklón, valamint rengeteg ideg fut át a hüvelycsatornán is, amire mindenki másképp reagál. Vannak, akik az orgazmus után csak kicsit érzékenyebbek, míg másoknak a szeméremtestük, sőt a lábuk is fáj.

Fontos, hogy tisztában legyél a tested jelzéseivel, és figyelj arra is, hogy a szex milyen érzéseket kelt benned.

Teljesen normális, ha annyira fáj, vagy érzékeny egy pont a testeden orgazmus után, hogy abba kell hagyni az aktust, vagy meg kell kérned a partneredet, hogy pár percig ne érjen hozzád.

Mennyi ideig tarthat?

Általában a tested néhány percig érzékeny, ugyanis ilyenkor az idegek az agyba küldik a különféle jeleket, melyek viszonylag gyorsan megszünnek. Azonban mivel mindenki más, úgy néhány másodperctől akár órákig is eltarthat ennek a hatása.

Amennyiben úgy érzed, hogy a fájdalom sokáig elhúzódik, és az együttléteket is megnehezíti, mindenképpen érdemes felkeresned az orvosodat.


via