Sok nő számára szóba sem jöhet a menzesz alatt maszturbáció, sőt, vannak, akik a szégyennel és az undorral hozzák összefüggésbe. Pedig a menstruáció alatti önkielégítés minden, csak nem elítélendő, ráadásul megvannak a maga előnyei. 

Felpörög a libidó 

Ha a mentstruációról van szó, akkor minden nőnek más érzései és tapasztalatai vannak: ilyenkor vannak, akik egyáltalán nem vágynak szexre, másik pedig annál is jobban. Ennek oka, hogy a menzesz alatt a hormonok megváltoznak, amik bizonyos esetekben alaposan felpörgetik a libidót. Sok nő azonban úgy érzi egyfajta bűnt követ el, ha a menstruáció alatt szexel vagy maszturbál, pedig az igazság az, hogy számtalan előnnyel jár mindez.

Rövidebb lehet a menzesz

A menzesz alatti önkielégítés ugyanis nem csak rendkívül kellemes, de akár a menstruációi idejét is lerövidítheti. Virginia Johnson és William Masters szexkutatók még az 1950-es években felfedezték, hogy a méh több vért bocsát ki akkor, amikor egy nő a csúcsra ér. Ez pedig – sok nő legnagyobb örömére – felgyorsíthatja a menstruáció folyamatát. 

Fájdalomcsillapító 

Ezen túlmenően pedig a maszturbáció és a hozzá kapcsolódó orgazmus gyakran valódi csodaszer, ugyanis csökkentheti a menzesz alatt jelentkező – néha kínzó – fájdalmakat. Az orgazmus során ugyanis nagy mennyiségű endorfin szabadul fel, aminek hatására a fájdalom is pillanatok alatt tovaszáll. Szóval a menstruációd ne tartson vissza, maszturbálásra fel! 

(via)