A szenvedélyes, mindent elsörpő szerelem érzése egészen elképesztő magasságokba képes emelni az embert: ha azonban túlságosan is nagy lángon égtek és a másik minden apró hibáját felemlegetitek a másiknak, könnyen tönkremehet a kapcsolatotok, amit aztán csak nagyon nehezen tudtok majd rendbehozni! A párkapcsolati tanácsadók most rávilágítottak arra az egy dologra, ami miatt a legtöbb alkalommal szakításra kerül a sor – és nem a megcsalás az.

Ettől az egy dologtól minden kapcsolat tönkremegy

Egészen meglepő, de a legtöbb pár még a megcsalást is többször elnézi a párjának, mint ezt a hibát, ha harmonikus közöttük a mindennapi viszony. Ha viszont sokszor veszekednek, sok kritikára, negatív hangvételű beszélgetésre és szemrehányásra kerül a sor, előbb-utóbb biztosan bemondják az unalmast  és valamelyik fél szakítani fog a másikkal. Általában nem az, aki kritizál, hanem az a fél, akiket a negatív kritikák érik.

Senki sem bírja hosszútávon a negatív kritkákat és a szemrehányásokat. Mindenki a lehető legjobb szeretne lenni a párjának és ha tudotosul benne, hogy bármit is csinál, az rossz, akkor egy idő után teljesen le fog mondani a kapcsolatról

– mondja a randiguru, aki szerint ez egyáltalán nem meglepő. A párkapcsolatokat (legyenek azok hosszú vagy rövidtávúak), ugyanis arra találták ki, hogy jobbá tegyék, örömmel töltsék meg, valamint kiegészítsék az életünket, nem arra, hogy lerombolják az önbizalmat, az önbecsülést és rossz érzéseket kreáljanak bennünk.

A randiguruk szerint nehezen lehet megmenteni egy ilyen párkapcsolatot

Ha már megtörtént a baj, az állandó kritizálásnak és szemrehányásnak pedig nincs se eleje-se vége egy kapcsolatban, a szerelmet nagyon nehezen lehet megmenteni, még a párkapcsolati szakértők véleménye szerint is.

Az már nem szerelem, ha csak a másik negatív tulajdonságai kerülnek kiemelésre. Fontos a pozitív visszajelzés, a túl sok negativitás és kritika ugyanis megöli az egykor legszenvedélyesebb, legigazabb szerelmet is

– mondják a párkapcsolati szakértők, akik szerint úgy lehet elkerülni a szakítást, ha a folyamatos kritikáknak véget vetünk és megpróbáljuk pozitív irányba terelni a kapcsolatot. Amennyiben ez nem sikerül és továbbra is csak a negatív értékek kerülnek kiemelésre, úgy jobb búcsút mondani egymásnak és olyan párkapcsolatot keresni, amiben mindkét fél értékelve találja magát.