Sosem kellemes ilyesmivel szembenézni, de a barátaid, a szerelmed, a családod érdekében nem árt tudnod arról, melyik a legtoxikusabb tulajdonságod, amivel komoly károkat okozhatsz a kapcsolataidban, és keresztbe tehetsz saját magadnak. Görgess lejjebb a csillagjegyedhez, és kerülj képbe vele:

Kos: Önző

Mivel az állatöv első jegye, természetéből adódóan úgy tekint magára: az első és legfőbb személy. Hajlamos figyelmen kívül hagyni a környezete igényeit, és átlépni mások felett, ha az kívánja meg a saját érdeke.

Bika: Soha nem sajnál semmit

Híresen makacs a Bika, és ebből kifolyólag: soha nem látja be, ha tévedett. Mi több, nem hajlandó bocsánatot kérni vagy bármit is sajnálni, mert ahhoz túlságosan is ragaszkodik a saját igazához.

Ikrek: Kifordítja az emberek szavát

A kommunikáció nagymestere az Ikrek, és éppen ezért bámulatos tehetsége van ahhoz, hogy kifordítsa az emberek szavát, akár az igazságot, és felhasználja őket ellenük. Ennek köszönhetően könnyen eléri, hogy ő legyen az áldozat, és neki legyen igaza.

Rák: Manipulál

A Rák érzelmileg nagyon intelligens, és ehhez párosul az, hogy félelmetes befolyása van más emberek érzelmei felett. Pontosan tudja, mit kell mondania, tennie ahhoz, hogy kedvére manipulálhassa a környezetét és nyomást gyakoroljon rájuk.

Oroszlán: Nárcisztikus

Létezik egészséges önszeretet, de egyes Oroszlánok hajlamosak túlzásba esni, és olyankor minden szeretetet, valamint figyelmet maguknak követelnek, és nem válogatnak az eszközökben. A Rákhoz hasonlóan az érzelmi zsarolás is a palettájukon van.

Szűz: Perfekcionista

Maga a perfekcionizmus nem rossz tulajdonság, de a Szűznél egészségtelen méreteket ölthet. Olyankor kíméletlenül kritizál másokat, és ha tudattalanul is, de aktívan lerombolja környzete önbizalmát a negativitásával.

Mérleg: Összeugrasztja az embereket

A Mérleg szörnyen utál konfrontálódni, ezért néha inkább kiszervezik agresszióját és a harcát. Olyankor bíz meg másokat azzal - persze nem nyíltan -, hogy tegyenek szóvá valamit, érjék el azt, amit valójában ő akar. Így amíg a megbízottjai harcolnak, ő a biztonságos partvonalról figyeli az eseményeket.

Skorpió: Féltékenység

A Skorpió nehezen bízik meg másokban, mivel állandóárulástól tart, emiatt meglehetősen féltékeny is. Ha ez elharapózik nála, nyomozni kezd az emberek után, számon kéri őket, és jóformán hűségesküt vagy vallomást követel tőlük.

Nyilas: Örökké versenyez

A Nyilas szeret játszani, versenyezni és mindenből kitűnni. Ám hajlamos a kapcsolataiba is bevinni a versenyzést, hogy megmutassa ő a legjobb barátnő, feleség, és nem mellesleg ő tud jobban főzni, sminkelni, bulizni. A környezete egy idő után meg se próbál birokra kelni vele.

Bak: Kihasznál másokat

A Bak alapvetően egy szorgalmas csillagjegy, de ha látja, hogy van könnyebb, kényelmesebb út a sikerhez, a céljaihoz, nem rest élni vele. Egyesek pedig különösen szeretnek mindenféle előnyökhöz jutni a barátaik vagy éppen befolyásos személyek által.

Vízöntő: hiányzik belőle az empátia 

A Vízöntő szeret pörögni, új dolgokat kipróbálni, a saját életét építgetni. Ezek pedig kiemelten fontos dolgok a számára, emiatt nem fér bele az idejébe a másokkal való lelkizés. Igazság szerint úgy van vele, mindenki a maga szerencséjének kovácsa, szóval sajnálkozás helyett inkább cselekedjenek.

Halak: Rejtett nárcizmus

Az Oroszlánnal ellentétben a Halak nárcizmusára az önfeláldozás és mártíromság jellemzi. Iszonyatos érzelmi terheket képes róni a környezetére. A lelkiismeret-furdalás okozás mestere. Nem számít, hogy mások milyen helyzetben vannak, min mennek keresztül: mindig ő az áldozat.

via