Persze ez nem minden esetben kivitelezhető, de azért lássuk be, sokkal jobban szeretjük, ha a szex tartalmas és hosszabb ideig eltart. Egymás testének izgatása, a forró csókok és ölelések, ezekre mind vágyunk, sokáig és jó hosszan. A kérdés már csak az, milyen trükkök bevetésével nyújtható el az a bizonyos élvezet? 

A Society for Sex Therapy and Research által végzett kutatás során a szexterapeuták arra jöttek rá, hogy az átlagember 3-7 percig bírja a vaginális szexet, ami lássuk be nem olyan hosszú idő. A szakember szerint a megfelelő idő 7-12 perc közé esne, de persze van, aki még ennél is többre vágyik. Ha szeretnél még néhány percet hozzáadni az aktushoz, akkor olvass tovább, mert mutatunk pár praktikus módszert, amivel ez sikerülhet. 

A szex nem csak a behatolásból áll 

Mondjuk ezt nyilván tudtad, de rendkívül örömteli perceket okozhattok egymásnak, ha kellő időt szenteltek az előjátéknak. Sőt, az előjáték során is elrugaszkodhattok a klasszikusoktól, vagyis nem kell abból álljon csak az egész, hogy egymás nemi szervét izgatjátok. Ilyenkor jöhet egy masszázs, forró csókok és ölelések, egymás testének teljes feltérképezése. Ez nem csupán elképesztően izgalmas és élvezettel teli, de közelebb is hoz benneteket egymáshoz, garantáltan jobban megismeritek a másikat, ami növeli az intimitást és a kötődést. 

Egy kicsit rá kell gyúrni 

Na, ezt sem a klasszikus értelemben értjük. Ha azonban nincs orvosi oka annak, hogy idő előtt véget ér az aktus, akkor érdemes lehet többször egymásnak esnetek. Bizonyos párok esetében ugyanis a szexuális kitartás csakis annak a függvénye, hogy mennyit szexelnek. 

A szexjátékok 

szexjátékok  igazi jolly jokerek. Ha a partnered már közeledik az orgazmushoz, de neked még távolinak tűnik a végső gyönyör, akkor bátran vessetek be egy vibrátort. Hidd el ez nem csalás, csak egy kis kiegészítés, amivel az orgazmus fixen nem marad el. 

Még egy menet? 

Vannak, akik számára ez elképzelhetetlen, pedig Lisa Thomas házasságterapeuta szerint néhány perccel az orgazmus után érdemes újra belevetni magunakt az élvezetekbe. Sok férfi ugyanis a második erekció során kevésbé érzékeny, így egész biztos, hogy a második menet tovább tart majd, mint az első. 

Valami új 

Az ágyban mindig érdemes valami újdonságot kipróbálni, az egyes szexpozíciók váltogatása például jót tehet annak, hogy minél tovább tartson az aktus. Ha misszionáriusban kezdtétek, akkor váltsatok mondjuk kutyapózra és befejezhetitek akár lovaglópózban. Az új pozíciók bevetése néhány pillanatra elvonja a figyelmet, vagyis, ha már közel lenne az orgazmus, akkor biztos, hogy ezzel a trükkel kicsit késleltetni tudjátok azt. 

A szegélyezés 

Erről már mi is írtunk, ez talán az egyik legizgalmasabb módja annak, hogy késleltesd a végső gyönyört. A szegélyezés a türelmen alapuló szexuális gyakorlat elve. Arról van szó, hogy amikor az orgazmus küszöbén állunk, akkor még egy kis ideig igyekszünk fenntartani a gyönyör előtti fázist. A cél egyértelműen az orgazmus fokozása. Persze felmerülhet a kérdés, hogy mégis mi ennek az előnye, a válasz pedig meglepő lehet. Ezzek a trükkel sokkal intenzívebb lehet az orgazmusod, a késleltetés pedig hatással van az agyadra is. Az orgazmus előtti fázisban ugyanis az agy mérsékelt mennyiségű domapint választ ki, de minél később érsz a csúcsra, annél jobban ő a dopamin mennyisége is. 

Óvszer 

Nyilván nem kell elmondnanunk, hogy az óvszer használata, miért is annyira fontos, hiszen ezer meg egy oka van, azonban arra is kiváló lehet, hogy késleltessen a magömlést. A legtöbb nagy óvszergyártó cég ugyanis extra vastagságú gumit készít, ami a hímvesszőn úgy viselkedik, mint egy érzékenység csökkentő, így pedig tovább tarthat a szex.

A tempó 

Persze tudjuk, hogy egy elképesztő menet során a gyorsaság is iszonyat izgató lehet, azonban pont ez miatt jöhet hamarabb az orgazmus, legalábbis a pasiknál. Próbáljatok egy kicsit más tempót diktálni, menet közben egy picit megállni, lassítani. A nők amúgy is kedvelik a lasabb mozgást, pláne a szex elején. Érdems lehet ehhez olyan pózt választanotok, ahol a nő van felül, így ugyanis ő irányít, vagyis nagyrészt rajta múlik, hogy te mikor érsz a csúcsra

Szex előtt maszturbálni? 

Bizony, igen! A szexterapeuta szerint a szex előtti  önkielégítés  hosszabb ideig tarthat, mivel ekkor a szervezet még nem annyira érzékeny a szexuális stimulációra. Ez végső soron azért nagyon jó, mert így az éles menet már biztosan tovább fog tartani. 

Figyelemelterelés 

Ha azt érzed, hogy már közel a cél, de még szeretnéd egy kicsit késleltetni azt, akkor próbáld meg elterelni a gondolatotad néhány hétköznapi dologgal. Mondjuk ezzel legyél óvatos, mert könnyen kieshetsz a ritmusból és elvesztheted a szex élvezetét.

(via)