A tartós párkapcsolat és az igaz szerelem legfőbb alapja a barátság, ezért nem meglepő, hogy sokan az ismerőseik, barátaik közül választanak maguknak párt. Vannak azonban olyan csillagjegyek, akiknél fiú-lány barátság esetén szinte borítékolható a randizás (sőt, a későbbi esetleges házasségkötés is), mert kevés embert engednek igazán közel magukhoz; a legjobb barátjukban viszont feltétel nélkül megbíznak! 

IKREK

A barátság nagyon fontos dolog az Ikrek számára, ezért sok emberrel veszik körbe magukat. Közvetlenségük és kedvességük viszont hiábavaló, hiszen igazán jól csak a hozzájuk legközelebb állók ismerik őket igazán, akikben feltétel nélkül megbíznak és akikkel igazán önmaguk lehetnek, maszk és manír nélkül. Kevés ilyen ember van az életükben, ezért szinte sorsszerű, hogy előbb-utóbb beleszeretnek a legjobb barátjukba. 

RÁK

Az egyik legérzékenyebb csillagjegyként a Rákoknak szükségük van arra, hogy mély és érzelmes köteléket alkossanak a barátaikkal, akikkel csak nagyon ritkán, elvétve veszekednek. Hisznek abban, hogy lelki kapcsolatok örökké tartanak, a férfi-lány barátságok ezért egy idő után biztosan át fog alakulni náluk valamilyen komolyabb dologgá. Ha pedig ez a barátság osztozik az értékrenden, a morálokon és jövőképen, a házasság is borítékolható a legjobb barátjukkal!


NYILAS

A Nyilas csillagjegyűek örök kalandorok, akik nem szívesen töltik az időt egyedül, önmagukban. Nagy társasági lények, akikkel buli az élet, ám még nekik is szükségük van egy olyan valakire, akiben feltétel nélkül megbíznak. Ha megtalálják ezt az embert, nemcsak a barátjukat fogják benne látni, hanem a szerelmüket is, akivel  kalandozni, utazgatni, sőt, bármi mást csinálni is a legnagyobb örömmel fognak. Bár a házasságot nem a Nyilasoknak találták ki, a legjobb barátjukkal még ők is szívesen összeházasodnának

Via