Egy csomó kényes kérdés és érdekes szitu merülhet fel a randizás közben, így az is, mikor is legyen az első szex. A laza kapcsolatot keresők számára az  első randis szex abszolút nem elképzelhetetlen; vannak azonban olyanok is, még az első csókkal is heteket várnak. Bárhogy is dönts, érdekes belenézni a következő anonim szexteszt eredményeibe, ami azt mérte fel, hogy 2000 emberből hányan mennének bele most, 2023-ban egy  szexuális aktusba az első találkozás alkalmával. Egészen érdekesek lettek az eredmények!

Meglepő, mennyien szexelnek az első randin

Az anonim szexteszt kitöltésén 1000 20 és 30 év közötti férfi és 1000 20 és 30 év közötti nő vett részt, tehát meglehetősen kiegyenlítettek voltak az arányok, az eredmények mégis meglepőek voltak. A tesztet kitöltők 49%-a például bevallotta, hogy életében legalább egyszer már szexelt az első randin, a maradék 51% viszont soha nem feküdt le az első találkozó alkalmával és a jövőben sem tervezi.

A férfiak ezzel szemben nyitottabbak az első randis szexre: 7-ből 1 pasi például simán ágyba bújna az első találkán egy dögös csajjal, a nők 61%-a viszont abszolút nem, még a leghelyesebb pasival sem. Hogy miért? A legtöbben azzal indokolták a döntésüket, hogy kényelmetlenül éreznék magukat intim helyzetben egy olyan férfival, aki totál idegen számukra; nem tudják elengedni magukat annyira, hogy élvezzék is a szexet. Ez azért érthető. Ennek ellenére a pszichológusok szerint nem minden esetben rossz a szex az első randin.

Vannak, akiknek kifejezetten javasolják az első randis szexet 

A szexguruk szerint például azoknak, akiknek elsőrangú szempont a szuper szex és a harmonikus szexuális élet felülír más emberi tulajdonságokat, azoknak érdemesebb minél hamarabb szexelni a kiszemeltükkel. Lehetőleg persze olyannak, akik ugyaníg vélekednek a szexről. Ez azért jó, mert ha béna a szex, akkor még komolyabb érzelmi elkötelezettség nélkül, nyugodt szívvel lehet búcsút mondani a másiknak; ám ha ez egy több hónapos-éves kapcsolat közben derül ki, sokkal nagyobb lehet bukó.

A védekezésre és a védekezés nélküli szexuális aktus veszélyeire azonban kiemelten felhívják a figyelmet: a sorozatos első randis szexelők ugyanis  hatalmas kockázatnak tehetik ki magukat, amit hosszútávon közel sem biztos, hogy megéri bevállalni. Ha viszont tényleg nagyon egyben vagytok a pasival, nem tudtok leakadni a másikról és mindketten akarjátok, az első randis szex bevállalásán  érdemes lehet elgondolkozni, mert lehet, hogy tényleg ő az igazi!

Via