Mennyi időbe telik, mire teljesen megismersz valakit? Egy hónap? Hat? Esetleg egy teljes év? A következő randi szabály szerint 3 hónap alatt (ha nem is teljesen, de) nagyjából ki lehet ismerni a pasikat: meg lehet állapítani, milyen típusú emberek, milyen a személyiségük, hogyan reagálnak le bizonyos dolgokat és abból is sok mindent le lehet következtetni, hogyan viselkednek más emberekkel. A randiguruk szerint ez szuper, épp ezért mindenkinek be kellene tartania ezt a 3 hónapos szabályt! 

Erről szól a 3 hónapos randi szabály

De, hogy mi is ez a 3 hónapos randi szabály? Röviden annyi, hogy mielőtt elköteleződnél és/vagy exkluzívan járnál valakivel, randizz vele 3 hónapot azért, hogy kiismerd a másikat.

Ha ugyanis még nem szeretsz bele pasiba, sokkal tisztábban és reálisabban fogod látni a személyiségbeli tulajdonságait, mintha már tökre szerelmes és elfogult lennél vele kapcsolatban. Látni fogod vele kapcsolatban azokat a red flageket, amiktől úgy tartanod kell és a három hónap végére el fogod tudni dönteni, hogy tényleg a pasival akarsz-e járni  hosszútávon is.

Mire jó ez a randi szabály?

Arra, hogy ne kezdj bele rendszeresen, folyton folyvást olyan kapcsolatokba, amik nem vezetnek sehova. Hogy ne kelljen olyan dolgokat elviselned egy kapcsolatban, amiket ha az elején tudtál volna, nagy eséllyel bele sem kezdesz a dologba. A három hónapos szabállyal ugyanis időt adsz magadnak arra, hogy átgondold, tényleg a pasival akarsz-e együtt lenni.

Könnyen lehet ugyanis, hogy ha már egyből elkezdesz járni valakivel, néhény hét múlva szakítani is fogsz vele,  mert teljesen más embernek gondoltad; ha viszont a lassú randizást, a slow datinget követed, akkor van időt barátságot és belső kötelékeket alkotni a pasival, akivel még szorosabb és szerelmesebb lehet a viszonyod a három hónap múltán, mint az elején! Ezt a randi szabályt egyébként a párterapeuták is ajánlják, ugyanis szerintük kevesebb szakítás történne, ha mindenki így randizna a másikkal.

Via