Teljesen mindegy, mi miatt megy tönkre a kapcsolatotok, a szakítás soha nem egyszerű: főleg, ha az érzelmi kötelékek mellett az intimitás is nagyon rendben volt köztetek. Ilyenkor sokakat csábít egy utolsó szakítós szex amitől többen egyfajta lezárást várnak, ám a szakértők szerint a legtöbbször közel sem olyan jó ötlet egy szexis utolsó menet, mint amilyennek az elsőre tűnik!

Egyre többet csinálják a szakítós szexet

Régebben egyáltalán nem számított hétköznapinak, de ma már szinte általánossá vált a szakítás előtti szex: a kutatások szerint a 20-as éveikben járó párok 1/3-a csinálja. A legtöbben azért, hogy szexuális értelemben is búcsút vegyenek az exüktől, mások csak utoljára akarják érezni a párjukat, de vannak olyanok is, akiknek semmi lelki kötődésük  nincs már, egyszerűen csak szeretik a szexet és amíg nincs új párjuk, kényelmesebb nekik így szexelni. Ez utóbbi esetben a legveszélyesebb a szakítós szex.

Ha az egyik fél nehezen élni meg a szakítást, a másik viszont már rég túl van a kapcsolaton, a szakítós szex elképesztően toxikus lehet a számukra. Egy tartós kapcsolatból nehezen lehet átevickélni FWB ( - friends with benefits, csak szex és más semmi) kapcsolatra, ami a legtöbbször nem is működik, ezért szakmailag abszolút ellene vagyok a szakítós szexnek

– mondja az intimitás szakértő, ami szerint 100%-ig zárkózz el az utolsó szakítás szextől, ha még mindig vannak érzéseid a másik iránt vagy ha újra akarod kezdeni a kapcsolatot. Szintén nem jó ötlet érzelmi hiányt betöltetni  a szakítós szexszel, ahogyan tesztelgetni, játszanozni sem a legokosabb ezzel a módszerrel. 

Nem minden esetben káros a szakítós szex

Más esetekben azonban akár jó ötlet is lehet a szakítós szex, hiszen ha már tényleg nincsen köztetek semmilyen érzelmi kötelék, maximum csak barátság, akkor még egyszer, utoljára átélhettek együtt egy szexuális élményt, egy ún. búcsúszexet. 

Vannak, akik így könnyebben zárják le a dolgokat. Egy utolsó szex, aztán mindenki megy a maga dolgára. Ezelőtt viszont érdemes átgondolni, hogy mit is vársz egy ilyen élménytől. Ha megkönnyebbülést, elválást, továbblépést, akkor jó ötlet. De ha bármilyen érzelelem is van benne, akkor inkább csak ártasz vele

– mondja a szakértő, aki szerint a legtöbb esetben azért nem működik a szakítós szex, mert mindkét fél mást akar. Az egyik fél  visszacsinálni a dolgokat, újraéleszteni a szerelmet, a másik pedig szimplán csak szexet, amit nagyon nehéz lehet lelkileg megemészteni. A legjobb tehát az, hogy ha szakítás előtt állsz  és fontolgatod az utolsó, szakítós szexet, őszintén leülj a pasival és elmondjátok az őszinte véleményeteket, hiszen csak így működhet szimplán és élvezetesen a szex, érzelmi törés nélkül.

Via