Kos

Szingli: Ha nem vigyázol, könnyen megégetheted magad! Ne bonyolódj bele olyanba, amivel kapcsolatban már az első randit követően is kétségeid vannak, mert semmi jóra nem számíthatsz.

Párban: Lehet, hogy a hétvége egy részét külön-külön kell töltenetek, de ez még kapóra is jön, mert a viszontlátás öröme így még édesebbre sikerül. Ha így alakul, fogd a barátnőidet és irány a strand!

Bika

Szingli: A randipartnered sok szempontból az exedre emlékeztet, ami miatt szkeptikusan állsz az egész ismerkedéshez. Nyugi, a két srác ég és föld, felejtsd el a félelmeidet!

Párban: A hétvége tökéletes lehetőséget kínál, hogy romantikázzatok egy kicsit. Egy wellnessezés kifejezetten jó ötlet lehet, mert nemcsak feltölt, de közelebb is hozhat titeket egymáshoz.

Ikrek

Szingli: Úgy érzed, hogy a srác, akivel randizol kezd eltávolodni. Mielőtt bármit belelátnál a dologba, kérdezz rá őszintén, mert lehet, hogy csupán eddig túl gyors volt neki a tempó és azért lassít.

Párban: Egy kisebb összezördülésnek hála olyan tapasztalatra teszel szert, amire álmodban sem gondoltál. Ez csak még inkább megerősít abban, hogy a barátodat az ég is neked teremtette.

Rák

Szingli: A hétvége tökéletes könnyed flörtökre, de ennél többre most ne számíts. Inkább élvezd ki, hogy a figyelem középpontjába kerültél, és fürdőzz meg a bókokban!

Párban: A hétvégi terveitek nem úgy alakulnak, ahogyan terveztétek. Hagyd magad sodródni az árral, mert sokkal jobb program ígérkezik, mint gondoltad volna.

Oroszlán

Szingli: Úgy érzed, picit megcsömörlöttél a futó kalandoktól, ezért a pasizás helyett inkább a családodra koncentrálsz a hétvégén. Az anyukád nagyon fog örülni, hogy végre láthat.

Párban: Adj a hétvégére kimenőt a pasidnak, mert ahogyan neki, úgy neked is szükséged van egy kis egyedüllétre. Tölts egy pohár bort, és közben próbáld meg az érzelmeidet rendbe tenni, fontos lenne, hogy tisztábban láss.

Szűz

Szingli: Felesleges erőltetni olyat, amiről már a kezdetén tudod, hogy nem fog működni. Légy őszinte a pasival, ne húzd az idejét, mert így sok felesleges kört megspórolhatsz magadnak.

Párban: A pasid mindent megtesz azért, hogy a kedveben járjon. Reggelit visz az ágyba, kirándulni visz a kedvenc helyedre, sőt, elhalmoz kedves szavakkal. Ne firtasd az érzelmességét, inkább élvezd ki!

Mérleg

Szingli: Olyan pasival érzed a kémiát, aki sajnos foglalt. Emiatt picit rosszul érzed majd magad, ezért hagyd, hogy a barátnőid egy jó kis kiruccanással megvigasztaljanak – és közben járj nyitott szemmel.

Párban: A pasiddal olyan kényes területre tévedhettek, ami a szexet is érinti. Ne zárkózz el a beszélgetés elől, mert hosszútávon csak akkor tudtok majd működni, ha ezen a téren is minden rendben köztetek.

Skorpió

Szingli: Túl sokat foglalkozol azzal, mit gondolnak rólad mások, de ennek az a következménye, hogy nem tudod őszintén magadat adni. Ha így van, ne csodálkozz, hogy nehezen megy a randizás.

Párban: Lehet, hogy a hétvégére haza kell vinned a munkát, amit a párod nem néz jó szemmel. Ha jót akarsz magadnak, akkor inkább ne nyisd ki a gépedet, hanem élvezd ki a nyarat és tölts több időt a szeretteiddel.

Nyilas

Szingli: Pont az a jó benned, hogy egyéniség vagy, ne akarj belesimulni a környezetedbe. A pasiknak bejön, hogy te nem vagy az a bizonyos tizenkettő egy tucat csaj, használd ezt ki!

Párban: Anyagi probléma merül fel köztetek, ami rányomja a bélyegét a hétvégére, de szerencsére nagyon okosan kezelitek a dolgot, így hétfőre már csak egy rossz emlék lesz az egész.

Bak

Szingli: Olyan srác környékezhet meg, aki egyáltalán nem az eseted, de ne zárkózz el a közeledése elől. Még az sem kizárt, hogy vasárnap estére már fülig szerelmes leszel belé.

Párban: A párod nagy lépésre szánja el magát, az sincs kizárva, hogy felteszi azt a bizonyos kérdést. Ne ijesszen meg a dolog, ha nem gondolná komolyan veled, biztosan nem tervezne közös jövőt.

Vízöntő

Szingli: Egy társkeresős randi annyira rosszul sikerül, hogy eleged lesz az egészből és úgy döntesz, a hétvégét csak magadban töltöd. Kalandosabban fog sikerülni ez a pár nap, mint azt elsőre gondolnád.

Párban: Úgy érzed, hogy a pároddal az utóbbi időben picit eltávolodtatok egymástól. A hétvége alkalmas arra, hogy ezt megbeszéld vele és visszatérjen minden a régi kerékvágásba.

Halak

Szingli: Élvezed a szingli létet, most minden így klappol az életedben, épp ezért rémiszt meg, amikor valaki komolyan érdeklődni kezd irántad. Adj neki egy esélyt, mert több van benne, mint gondolnád.

Párban: Úgy érzed, a barátod titkol előled valamit. Ha jót akarsz, ne faggasd, mert lehet, hogy egy olyan meglepetést rontasz el, amire már hetek óta készül. Várd türelemmel, hogy kiderüljön a turpisság.

Egész évben a nyár tartotta benned a lelket, és most már alig várod, hogy kiszabadulj a vízpartra? Mindegy, hogy a Balatonra mész vagy külföldön vakációzol, a tökéletes bikini mellé érdemes bepakolnod a bőröndbe egy strandruhát is, amit bármikor magadra kaphatsz. Sőt, ha végignézed a gyűjtésünket, tutira olyat fogsz találni, amit nem csak a partra akarsz felvenni. És igen, ezekben megteheted, hogy ebben sétálsz fagyizás közben, fedezed fel a környéket vagy akár a belvárosban idézed meg a nyaralás hangulatát.

Strandruhák

Fotó: Reserved

Elképesztően laza ez a lyukacsos ing, amit fürdőruha felé kapva csak így önmagában is hordhatsz. De egy szimpla hétköznapon lehet, hogy nem árt, ha felveszel alá egy rövidnadrágot…

Strandruhák

Fotó: H&M

Annyira vidám színei vannak ennek a strandruhának, hogy már attól a tengerparton érezzük magunkat, hogy ránézünk. Ha ránk hallgatsz, strandolás közben sem feledkezel meg a napvédelemről, és a modellhez hasonlóan egy szalmakalapot is biggyesztesz a fejedre.

Strandruhák

Fotó: Mohito

Nagyon elegáns, mégis légies: a tökéletes kombináció annak a ruhának, amiben elmehetsz ebédelni két csobbanás között…vagy sétálni a Balaton sétányain. A lényeg, hogy a bőröndödben a helye!

Strandruhák

Fotó: Calzedonia

Ez most strandruha vagy az új kedvenc nyári ruhád? Az lehet, amit csak szeretnél! Hibátlan bikini felett, de megértenénk ha nem volna szíved összevizezni és inkább sima ruhaként hordanád.

Strandruhák

Fotó: Orsay

A színek, a bő fazon és a lenge anyag mind azt kiáltják, hogy ennél jobb strandruhád nem lesz idén. Arra viszont figyelj, hogy úgy válogasd hozzá a fürdőruhád és a papucsod, hogy passzoljon ehhez a színkavalkádhoz.

Strandruhák

Fotó: H&M

Azért imádjuk ezt a darabot, mert ujjatlan, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy fénysebességgel szedjük le magunkról, ha egyszer kiértünk a partra. Ez az a ruha, ami eltakar, amíg kell, de gyorsan a táskádban landol, mikor rohansz a vízbe, mint ahogy felvetted.

Strandruhák

Fotó: Calzedonia

Az inget idéző ruhánál nincs trendibb az idei szezonban, és ezt nemcsak a partra hordott darabok műfajában mondjuk. Legyen rajtad strandpapucs vagy magassarkú szandál, minden illik hozzá és tényleg bárhová felveheted.

Készülj velünk a nyaralásodra:

A monoton mókuskerékből nehéz kitörni, főleg, ha nemcsak egy röpke hétvégi pihenésről van szó, hanem a megérdemelt, nagybetűs Nyaralásról. Iskolásként szuper egyszerű volt elengedni az egészet, hiszen az év végi dogák és a táblára írt VAKÁCIÓ valahogy előrevetítette a nyár örömét, de amikor a szabid előtti héten majd’ bele szakadsz a melóba, hogy mindennek a végére érj, már kevésbé vicces az egész. Ráadásul ilyenkor extra nehéz letenni végül a munkát és csak a pihenésre koncentrálni, szóval, ha neked is ismerős ez a szitu, akkor olvass tovább, mert segítünk ráhangolódni a nyugira, hogy tutira feltöltődéssel, ne pedig agyalással töltsd a nyaralásodat.

Priorizálj és pipálj

De komolyan! Ennél egyszerűbb dolgot nem is tehetsz. Egy héttel a nyaralás előtt vedd számba, hogy mi mindent kell még feltétlenül elintézned és készíts listát. Legyen egy, a melóval kapcsolatos checklisted és egy nyaralással kapcsolatos is, és vezesd fel rájuk, hogy milyen feladatok várnak rád, miket leszervezned, beállítanod vagy éppen megvenned. Így tutira nem marad ki semmi, és ahogy elkezdenek megjelenni a pipák, úgy fogsz te is egyre lazábbá válni, hiszen így pontosan láthatod, hogy mindent kézben tartasz. Innen már csak egy lépés az önfeledt pihenés.

Nyaralás checklist

Beszélj a kollégákkal és rázd le a bűntudatot

Ha jól szervezett vagy, azzal megspórolhatsz néhány felesleges telefonhívást. Egyeztesd le a függőben lévő feladataidat a kollégákkal, adj meg nekik minden segítséget ahhoz, hogy néhány napra helyettesíteni tudjanak. Így nem fogsz bűntudatot érezni, hogy nem biztosítottad a pozíciódat, és könnyebb lesz csak a nyaralásra koncentrálni, mert semmi nem fog megzavarni.

Nem attól leszel jó munkaerő, hogy 0-24-ben lehet rád számítani, hanem attól, hogy a 8 órában okosan gazdálkodsz a feladataiddal. Felejtsd el azt a tévhitet, hogy akkor leszel fontos, ha mindig el lehet érni, akár a szabi alatt is. Épp, hogy ezzel kihasználhatóvá válsz és tudni fogják, hogy a lelkiismeretedre hatva nyaralás alatt is gép elé kényszeríthetnek. Tanulj meg nemet mondani, hidd el, nincs olyan feladat, ami ne várna meg. Ha pedig mégis sürgős valami, akkor a főnök feladata, hogy megoldja a dolgot, nem a tiéd.

Rend a lelke a munkamentességnek is

Teresa Amabile és Steven Kramer, The Progress Principle (magyarul A haladás elve) című könyvében azt ajánlja, hogy a munkaidő végén tegyél rendet az asztalodon. Egy általuk végzett tanulmányban az emberek arról számoltak be, hogy csalódottság és nyomás uralkodott el rajtuk, amikor reggel, munkába érve meglátták a kacatos asztalukat. Tehát, pakolj el mindenhonnan, hogy tiszta fejjel (és asztallal) hagyhasd ott a munkát, és visszaérkezve ne a káosszal kelljen elsőként szembe nézned. Egyébként célszerű otthon is kitakarítani a nyaralás előtt, hogy hazaérve ne kelljen ezzel foglalkozni.

Szabadság üzemmódON

Sajnos nincs olyan kapcsoló, ami azonnal szabiüzemmódba állít, de azért valamit te is megtehetsz: képzelj el egyet. Francesca Gino és Michael Norton kutatása szerint, ha van egy ilyen „kapaszkodód”, (például, ahogy bezárod az iroda ajtaját magad mögött, vagy kikapcsolod a monitort), az mentálisan felkészít a nap további részére, és tapasztalatból mondjuk, hogy nyaralásra hangolódva is beválik. Ami szintén fontos, hogy ne közvetlenül a melóból indulj pihenni. Adj magadnak legalább néhány órát, hogy szellemileg is átállj, mielőtt felkapnád a fürdőrucit.

Lány önfeledt nyaralás

Getty Images/Pekic

Offline órák

Legyél konkrét és tudatosítsd mindenkiben, hogy offline leszel, azzal, hogy szabiüzit állítasz be a helyettesed elérhetőségeivel. Lehetőleg a főnöktől külön köszönj el, elismételve, hogy szabira mész, de az olyan mondatokat, hogy nem mindig leszek elérhető vagy időnként gépközelben leszek élből felejtsd el.

Ha az a típus vagy, aki azonnal csekkolja a céges e-mailjeit, akkor menj szépen bele a beállításokba, és tiltsd le az értesítéseket is. Sőt, még jobb, ha kijelentkezel az alkalmazásból, hogy még csak véletlenül se kísértsen meg a dolog. Tudatosítsd magadban, hogy ez a te énidőd, és semmi szín alatt ne nézegesd, hogy ki üzent neked. Ha van céges Messenger vagy Viber csoport, azt is érdemes a szabi előtt lehalkítani, hogy ne zavarjon be a nyaralásba.

Agykontrollra kapcsolva

Végül, de nem utolsó sorban, próbáld átprogramozni az agyad a pihenésre. Ez talán a legnehezebb, hiszen egy hajtós hét után nagyon nehéz csak bambulni a strandon, de ez tanulható dolog. Egyrészt próbálj meg meditálni, mert minél könnyebben tudod a gondolataid lecsitítani, annál könnyebb lesz távol kerülni a hétköznapi körforgástól. Másrészt, amikor úgy érzed, hogy a munka ismét kezd a gondolataidba férkőzni, tereld el a figyelmedet. Olvass, hallgass zenét, fejts rejtvényt, ugorj be egy masszázsra a szállodába, vagy egyszerűen csobbanj egyet a hűs vízben. Mind tuti tipp kontollmániásoknak, ezt is saját tapasztalatból mondjuk.

Forrás: Harward Business Review, Forbes

Hurrá, nyaralunk!

Oké, nem azt mondjuk, még a Marvelnél is bőven előfordulnak olyan két dimenziós gonosztevők, akiknek tényleg egyetlen célja világuralomra törni/bosszút állni/simán csak gonoszkodni. De azért nem kevés esetben olyan ellenfeleket kapnak a kedvenc szuperhőseid, akikkel vagy szimpatizálni tudsz, vagy olyan motivációk állnak a tette mögött, amiket nem tudsz egy az egyben morálisan rossznak bélyegezni. Az alábbi karakterek szerintünk pontosan ilyenek.

Loki

A csínytevés istene, aki újra és újra mindenkit hátba szúr. A filmek során viszont mindig bebizonyosodik, hogy nem egy velejéig romlott figura ő, csak egy kicsit kiszámíthatatlan. És nyilván nem véletlenül, hiszen olyan traumái vannak, amiket nem egyszerű csak úgy feldolgozni: örökbe fogadták, de mégsem foglalkoztak vele soha, ezért védekezési mechanizmusként elkezdett lázadozni, hátha így végre kap némi figyelmet. Tom Hiddleston pedig olyan jól alakítja a megtérésre hajlamos, de mégsem jófiú Lokit, hogy nem csoda, ha mostanra ő a Marvel legkedveltebb gonosza.

via GIPHY

Thanos

Igen, Thanos kiirtotta az univerzum minden élőlényének felét, konkrét gyilkosságokat követett el a céljai megvalósításának érdekében, de azért ha nagyon belegondolunk, nem feltétlenül mondhatjuk rossznak a szándékait. A terve végsősoron ugyanis az volt, hogy azáltal, hogy feláldozza az univerzum életének a felét, megmenti azt a túlnépesedéstől és ezáltal az erőforrásainak végső kimerülésétől. Csakhogy az elmélete kiakasztóan meggondolatlan volt, mert a helyzet az, hogy hiába igazolja a népírtást, valójában senkinek nincs joga élet és halál felett dönteni.

via GIPHY

Szellem

A Hangya és a Darázsban minden jel arra mutatott, hogy Szellem lesz a sztori főgonosza. De idővel kiderült, hogy valójában ő is csak egy áldozat, akinek egyetlen célja, hogy végre ne kelljen újra és újra eltűnnie, majd ismét felbukkannia. Ezzel együtt a szerepe is hamar megváltozott: a története egy szelete volt annak, hogy Hank Pym megtalálhassa a kvantumvilágban a feleségét.

via GIPHY

Keselyű

A gonosztevő, aki kizárólag a gazdasági válság miatt vált bűnözővé. Michael Keaton meglepően félelmetessé tette a karaktert, de mégis lehetetlen volt nem szimpatizálni vele a Pókember: Hazatérésben. Hiszen hány olyan ember létezik valóban, aki a gépek miatt elveszítette a munkáját?! Ne válaszolj: rengeteg.

via GIPHY

Erik Killmonger

Fekete Párduc rosszfiúját nem csak azért tudjuk kedvelni, mert bármit csinál Michael B. Jordan, közben mindig szexi marad. A film ugyanis nem úgy mutatja be a karakterét, Erik Killmongert, mint akinek az érvelése ne lenne helytálló: a politikai ideológiája (hogy Wakandának segítenie kéne az elnyomottakon a fejlett technológiája segítségével) és a háttérsztorija együtt nagyon meggyőző tud lenni. Kár, hogy a filozófiáját a véres végletekig viszi. Ezzel együtt viszont Eriknek nemcsak a nézőknél, hanem a film hősénél, T’Challánál is eléri azt, hogy megfontolja az elméletét – és végül meg is változtatja az álláspontját Wakanda külpolitikájával kapcsolatban.

via GIPHY

Marvelből sosem elég:

Biztosan neked is megvan a kedvenc koktélod, amit mindig mindenhol rendelsz és ha álmodból felkeltenek, is el tudod készíteni. De ha idén nyáron kísérletező kedvedben vagy, és kipróbálnál valami újdonságot, ezekkel kezd!

Mermaid Mule

A klasszikus Moscow Mule-t biztosan nem kell bemutatni, de most elhoztuk neked a szuper csajos, sellő változatát. Mostantól csakis ilyet akartok majd inni a barátnőiddel!

Mermaid Mule

Ennél nincs nyáribb és csajosabb koktél! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók 3 adaghoz:

 • 2 dl vodka
 • 1 dl Blue Curacao
 • 1 dl frissen facsart lime lé
 • kb. 0,3 dl gyömbérsör (vagy üdítő is lehet)
 • lime szeletek a díszítéshez
 • jég

Elkészítés: A Blue Curacaót, a vodkát és a lime levét keverd össze, öntsd ki három pohárba, dobj bele jeget, majd töltsd fel gyömbérrel. Végül lime szeletekkel és koktélernyővel díszítsd.

Pezsgő-bazsalikom limonádé

Nincs frissítőbb alkoholos ital, mint egy pezsgős limonádé! Készítsd el egy óriási tálba, és a kerti bulid legnépszerűbb eleme lesz!

Pezsgő-bazsalikom limonádé

Frissítő és trendi, ráadásul gyors! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

 • 2 bögre víz
 • 1,2 bögre cukor
 • 1 +1 bögre frissen aprított bazsalikomlevél
 • 1 l pezsgő vagy habzó bor
 • 1 bögre frissen facsart citromlé
 • citromszeletek
 • jég

Elkészítés: A vizet, a cukrot és a bazsalikomleveleket tedd egy tálba, és forrald össze. Ha kihűlt, szűrd le a szirupot, és tedd hűtőbe. Majd keverd össze a pezsgővel és a citromlével, dobálj bele jeget, citromkarikákat és friss bazsalikomleveleket.

Floradora

Ez a koktél egy kevésbé ismert, de elképesztően szexi keverék. Alapja a gin, ami szupermenő italnak számít (még maga Erzsébet királynő is megiszik egy ginkoktélt minden nap), ráadásul frissítő, kesernyés, fanyar ízvilága miatt nagyon passzol a meleg évszakhoz.

Floradora

Málnalikőrrel és mentával még ütősebb! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók 1 adaghoz:

 • 0,5 dl gin
 • 0,25 dl frissen facsart lime lé
 • 0,25 dl málnalé vagy málnalikőr
 • gyömbérsör ízlés szerint
 • jég

Elkészítés: A hozzávalókat dobd egy shakerbe, rázd össze és már kész is. Díszítheted friss málnadarabokkal.

Caribou Lou

Igazi trópusi koktél, ami azonnal a tengerpartra repít már egy korty után!

Caribou Lou

Ezt még a pasid is imádni fogja! (Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

 • 3 cent rum (eredetileg 151 rummal készül)
 • 3 cent Malibu (kókuszrum)
 • 12 cent ananászlé
 • jég

Elkészítés: Egy shakerben keverd össze a hozzávalókat és nagy pohárban szervírozd.

Ezeket a recepteket is próbáld ki!

Szívügyed a környezetvédelem és szívesen támogatsz magyar márkákat? Akkor jó helyen jársz! A slow fashion jegyében olyan hazai tervezőket és márkákat gyűjtöttünk össze, akik a minőséget és a fenntarthatóságot ugyanolyan fontosnak tartják, mint a divatot, ezért ruháikat is ennek szellemében készítik. Közös bennük, hogy odafigyelnek arra, milyen eszközökkel dolgoznak, és az is, hogy igyekeznek minimálisra visszaszorítani az ökológiai lábnyomukat. Felcsigáztunk? Csekkold őket!

AIAIÉ – Hegedűs Zsanett

A finoman kidolgozott részleteiről ismert AIAIÉ nem új márka. Hegedűs Zsanett tervezései már 1995 óta a piacon vannak, azonban ezek nem konfekciódarabok. Zsanett ugyanis egyfajta bespoke szolgáltatást nyújt, ami azt jelenti, hogy megbeszélés alapján készíti el az egyedi, méretre szabott rucikat. Ez tervezői és vásárlói szempontból is egy win-win szitu, hiszen így nincs eladatlan, „kidobandó” termék, és vásárlóként biztos lehetsz abban, hogy azt kapod, amit megálmodtál. A tervező elsősorban külföldről behozott, minősített anyagokkal dolgozik, figyelembe véve a gyártási folyamat lépéseit, hogy azok etikus forrásból származzanak, a szabászati hulladékot pedig olyan helyen adja le, ahonnan az még újrahasznosítható, ami miatt szintén pirosponttal jutalmazzuk a márkát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AIAIÉ – Zsanett Hegedűs (@hegeduszsanett) által megosztott bejegyzés

BOTANIKA

A BOTANIKA darabjai egyenesen a természetet csempészik az outfitedbe, nemcsak színvilágukban, de szó szerint is, ugyanis a vintage darabokat virágokból, gyökerekből, kérgekből és levelekből kinyert természetes színezékekkel festik meg. Mindez nem véletlen, Hajgató Sárának, a márka alapítójának ugyanis az a mottója, hogy „harmóniában a természettel”, ami a gyártási folyamattól kezdve a kész darabok viseléséig mindenre IS érvényes. A selymek, gyapjúszövetek, pamut, len és kendervászonból készült holmik mind fenntartható módon készülnek, a szabászati hulladékot pedig az utolsó kis fecniig újrahasznosítják vagy tovább ajándékozzák, így semmi nem végzi a szemétben. Hát nem szuper?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sara Hajgato (@hellobotanika) által megosztott bejegyzés

NON+

Ha te is osztod, hogy a kevesebb több, akkor a NON+ darabjait muszáj csekkolnod. A letisztult minimalizmusra és kényelemre építő márka nagyon következetesen azt vallja, hogy a gyorsan változó trendek világában fontosak azok az alapdarabok, amiket éveken át tudsz hordani és kombinálni egymással. Kiss Sarolta, a NON+ dizájnere épp ezért egy 150 darabból álló basic kollekció mellé tervezi az új, szezonális darabokat, külön ügyelve arra, hogy ezek egytől egyig passzoljanak egymáshoz. És még csak arra sincs szükség, hogy kompromisszumot kössenek divat és fenntarthatóság között, mert darabjaik anyagukban és stílusukban is időtállóak. Tudatos divat létezik, úgy hívják: NON+.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

nonplusz (@nonplusz) által megosztott bejegyzés

PIZSI

A PIZSI olyan szempontból kakukktojás a felsorolt tervezők között, hogy ők kifejezetten csak pizsikkel, hálóingekkel és köntösökkel foglalkoznak. Ha te is hajlamos vagy a leselejtezett, lyukas pólódat előkapni az alváshoz, akkor ideje, hogy picit beleásd magad a munkásságukba, ugyanis a PIZSI tervezői minden egyes darabot úgy alakítanak ki, hogy az a pihenést szolgálja. A praktikusság és a kényelem a fő szempontjuk a tervezés során, de ez nem megy a nőiesség rovására, épp ezért annyira különleges, amit csinálnak. A főleg pamutból készült hálórucik olyan pihenést ígérnek, amit sokáig emlegetni fogsz, ha egyszer rászánod magad, hogy kipróbálj egyet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PIZSI (@pizsistore) által megosztott bejegyzés

Printa

A Printa neve valószínűleg ismerősen cseng, mert talán az egyik legismertebb slow fasion ruhamárka hazai körökben. Majoros Zita évek óta kitartóan kampányol a fenntartható divat fontossága mellett, és ugyanez a jó értelemeben vett makacs hozzáállás jellemzi a ruhák tervezése során is. Az alapító már a kezdetektől olyan vintage és újrahasznosított anyagokkal dolgozik, amiket más esetleg kidobásra ítélne – legyen szó egy leselejtezett férfiingről vagy bőrkabátról –, emellett pedig olyan tanúsítvánnyal rendelkező textileket szerez be, amiknél a gyártási folyamatban nem használtak a környezetre káros anyagokat és vegyszereket. Ez azonban nem befolyásolja a stílust: a Printa ért ahhoz, hogy egyszerre dolgozzon a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal és mellette naprakész és trendi maradjon. Az pedig egyszerűen zseniális, hogy már lakberendezési vonalon is tud fenntarthatót mutatni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Printa (@printa_budapest) által megosztott bejegyzés

SpyCraft

A SpyCraft ruháiról a nőiesség és a romantika ugrik be első látásra, szinte sugárzik róluk, hogy milyen nagy odafigyeléssel készülnek. Varga Annamária, aki nemcsak megálmodója, de készítője is a ruciknak, igazi világutazó, ami visszaköszön a tervezésein, sőt. Ha már úton van, ő maga szerzi be az anyagokat is, kis mennyiségben, amivel még tovább tudja csökkenteni a márka ökológiai lábnyomát. Személy szerint imádjuk a koncepciót, amivel dolgozik, a ruhák lenyűgözőek, és külön díjazzuk, hogy személyes konzultáció keretében ő maga segít kiválasztani az alakodhoz és személyiségedhez leginkább illő darabokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Slow Fashion (@spycraftofficial) által megosztott bejegyzés

Süel

Ha bírod a kötött holmikat, akkor a Süelt imádni fogod. Csillag Zsuzsanna megtalálta az arany középutat az idejétmúltnak kikiáltott kötött rucik és a modern irányvonalak között, így a Süel darabok mind divatosak, bohémek, és mindennél jobban szerethetőek. A tervező egyedi színekkel, fonalakkal, mintákkal dolgozik és pontosan tudja, hogy a rojtokat és fonatokat hogyan használja úgy a védjegyeként, hogy azzal trendet teremtsen. A gyapjúfonalak beszerzésénél figyel arra, hogy az állatokat az előírásokat betartva tartsák és nyírják, így biztos lehetsz abban, hogy csakis boldog bárányoktól származó cuccokat gyártanak. Ráadásul folyamatos a márka törekvése arra is, hogy mindent felhasználjanak, semmi ne végezze szemétként, így ennek keretében sokszor még akciós holmikra is lecsaphatsz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Süel Knitwear (@suelknitwear) által megosztott bejegyzés

Pom – Piece of Me

Lupa Niki és Ledényi Tóth Gabi olyan márkát dobott piacra, amivel egy óriási rést tömtek be: rucijaik mentesek mindennemű „irka-firkától” és zűrzavartól. Egyszerű vonalvezetésűek, könnyen kombinálhatóak, ráadásul sportosan elegánsok, így tényleg annyira mindennapiak, hogy szívesen hordja őket az ember. Az, hogy a POM a slow fashion táborát erősíti már csak hab a tortán, ugyanis a lányok környezetbarát módon, de a minimalizmust szem előtt tartva dolgoznak és ez látszik a ruháikon is. A mottójuk, „egy darabka belőled” szintén annyira hétköznapi, hogy mindenki magára ismer benne, úgyhogy ezért is órási pacsi jár nekik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

POM (@pom_pieceofme) által megosztott bejegyzés

Enemy int the Wardrobe

Csak állsz a szekrény előtt tanácstalanul és fogalmad sincs, hogy mit vegyél fel, mert nincs „egyetlen göncöd sem”? Somfalvi Erika az Enemy in the Wardrobe egyik alapítója pontosan ugyanezt érezte 20 éven át, minden áldott reggel, amíg rá nem jött arra, hogy stresszmentes ruhásszekrényt szeretne, amiben minden alkalomra, minden kihíváshoz talál tökéletes ruhadarabot. Innen már csak egy ugrás volt, hogy Varga Tinával egymásra találjanak és megalapítsák a márkát, ami az alapdarabok fontosságára és a variálhatóságra épül. Kollekciójuk basic színekre és fazonokra épül, minőségét tekintve pedig időtálló, így nincs szükség arra, hogy szezononként cserélni kelljen őket. Ha tökéletes kapszulagardróbot szeretnél kialakítani, jó, ha körbenézel náluk.

Bejött a téma? Akkor ezeket se hagyd ki:

királyi család tagjaninak mindig hibátlanul kell kinézniük, ami hatalmas nyomás. Minden mozzanatukat figyeli a nyilvánosság. És amikor a hírességek úgy érzik, a külsejüknek állandóan tökéletesnek kell lennie, gyakran fekszenek kés alá. De vajon a királyi család tagjai is plasztikáztatnak? A helyzet az, hogy igen – ám csak egy valaki volt olyan bátor, hogy beleálljon és a nyilvánosság előtt is felvállalja a beavatkozásokat. Nézd meg, ki ő!

Meghan Markle

Meghannek orrplasztikája volt, viszont nagyon rég, amikor még hírből sem ismerte Harry herceget. Ezen a ’90-es években készült fotón látható, hogy Meghan orra teljesen más formájú, mint most, vagy mint volt akkor, mikor a Briliáns elmék című sorozattal befutott. De egyesek szerint ez nem egyetlen műtét volt, ugyanis kicsit újra kellett szabatni az orrát, miután az első alkalommal nem sikerült teljesen tökéletesre. Sőt, vannak, akik azt pletykálják, hogy a botoxot is kipróbálta már.

Plasztikázott tagjai a királyi családnak

Fotó: Getty Images/Samir Hussein

Sarah Ferguson

Íme a királyi család egyetlen tagja, aki őszintén felvállalta, hogy kés alá feküdt. Eugénia és Beatrix hercegnők édesanyja a Daily Mailnek mesélt arról, hogy „nem véletlenül nézek ki úgy, ahogy 60 éves koromban! Elkezdtem egy lézerkezelést, de még nincs teljesen befejezve. Nem szeretem a tűket, és örülök, hogy jól és boldognak nézek ki – nem bánom, hogy ilyen nyílt vagyok a kezelésekkel kapcsolatban.” Sarah Fergusonnak mezoterápiája is volt és egyébként a lábát is megműttette, mert meglátszott rajta a sok lovas sport.

Plasztikázott tagjai a királyi családnak

Fotó: Getty Images/David M. Benett

Katalin hercegné

Még 2019-ben a londoni Dr. Medi Spa Clinic plasztikai sebésze,  Dr. Munir Somji egy azóta törölt Insgtagram-posztban hasonlított össze két képet Katalin hercegnéről, és arról beszélt, hogy kevés botox nyomait látja: szerinte jóval kevesebbek a ráncok a homlokán és a szemöldöke állása is megváltozott. A palota azóta ezt közleményben cáfolta, de ha megnézed ezeket a fotókat, szerintünk mégiscsak lehet Dr. Somji állításában valami…

Plasztikázott tagjai a királyi családnak

Fotó: Getty Images/ Max Mumby

Kamilla hercegné

Szintén csak pletyka, de a New Idea nevű magazin forrása esküszik arra, hogy Kamilla hercegnének hasplasztikája volt, mielőtt hozzáment volna Károly herceghez 2005-ben. Viszont mivel ez pont egy olyan beavatkozás, aminek látható nyomát nagyon nem lehet észrevenni, ezért azt most neked kell eldöntened, elhiszed-e az újság állításait vagy sem.

Plasztikázott tagjai a királyi családnak

Fotó: Getty Images/Chris Jackson

Ne maradj le a királyi családdal kapcsolatos legújabb cikkeinkről:

Ami neked a legjobb a nyárban (napozás, tengerpart, csobbanás a medencében, úszkálás a Balatonban, laza konty állandóan, a megszokott rutinok lazulása), annak a hajad pont nem annyira örül. De ha egy kis energiát szánsz arra, hogy a legneccesebb dolgoktól megkíméld, rendben lesztek egymással. Mutatjuk, mi az, amivel a legnagyobbat hibázhatsz, és hogyan kerülheted el.

1. Nem véded az UV-sugárzástól

Az UV nem csak a legerősebb bőröregítő tényező, a hajadat is eléggé tönkre tudja tenni. Ha festve van, akkor fakítja, tompítja a színét, elveszi a ragyogását. A festetlen hajat is világosítja – oké, jól mutatnak a napszítta, szőke tincsek, de csak akkor, ha nem extraszárazak, sprődek, töredezettek az UV-terhelés miatt!

Cosmo-tipp: Óvd a hajadat sapkával, árnyékba vonulással, vagy ami a legjobb: tápláló, UV-szűrős hajápoló termékekkel. A túlzásba vitt napozás hatására a szálak szerkezete károsodik, hidratáltságuk, ellenálló képességük csökken – mindezt egy jó fényvédős termékkel megelőzheted!

nyári hajvédők

1. Kérastase Soleil Bain Après-Soleil hidratáló sampon 6300 Ft
2. Gliss Summer Repair hajolaj 2299 Ft
3. L’Oréal Professionnel Serie Expert Solar Sublime Sampon 4000 Ft

2. Nem öblíted csobbanás után

Mind a sós, mind a klóros víz szárítja, roncsolja a hajadat. Ha sokat és hosszan pancsolsz, a víz hatására fellazulnak, megemelkednek a hajszálakat fedő kutikula-lemezkék, ami miatt védtelenebbé válik azok belső szerkezete – és még erőteljesebb a károsító hatás. A klór, amellett, hogy szárít, a festett hajra is nagyon rossz hatással van: a szőkített tincsek zöldes árnyalatot kaphatnak miatta. És minél tovább vannak ezek a hajadban (mert nem mosod ki őket), annál tovább fejtik ki a szárító, roncsoló hatásukat.

Cosmo-tipp: Ahogy kijössz a vízből, öblítsd ki a hajadat a zuhany alatt. Nem baj, ha nincs nálad sampon, már az is sokat számít, ha folyó víz alatt kiöblíted a hajadból a klórt és a sót. Plusz egy trükk: ha csobbanás előtt édesvízzel bevizezed a hajadat, kevésbé teszi tönkre a sós víz!

3. Túl sokat formázod

Ha a nyaralás minden egyes estéjén tökéletes frizurával szeretnél sétálni a parton vagy bevetni magadat a bulinegyedbe, és ehhez szárítod, csavarod, vasalod a hajadat, azzal nagyon nagy extra terhelést teszel a tincseidre. Oké, egy átstrandolt nap után valószínűleg nem áll tökéletesen a hajad – de tényleg tökéletesen kell állnia?

Cosmo-tipp: A nyaralás idejére kicsit engedd el a maximalizmusodat! Tök jól néz ki a levegőn száradt, kicsit hullámos haj is, nem elengedhetetlen a tükörsimaság vagy a szabályos hullámok. Próbáld minél ritkábban használni a formázóidat a strandolás alatt meggyengült tincseiden, és amikor mégis úgy érzed, hogy muszáj elővenned őket, ne spórold meg a hővédőt! Ja, és csakis frissen mosott tincseket formázz, ha a tengervíz vagy a klóros víz kiöblítés nélkül száradt meg a hajadban, tilos hajsütővel vagy lapvassal nekiesni!

nyár, hajápolás, UV, RF

(Fotó: Pexels.com / Armin Rimoldi)

4. Nem használsz rá extra ápolót

Ha csobbanós típus vagy, a samponos hajmosás esténként kötelező, de nem elég ahhoz, hogy ápoltan és hidratáltan tartsd a tincseid. Sőt, az extra dehidratáló hatások miatt igazából a szimpla balzsam is kevés lehet.

Cosmo-tipp: Vigyél magaddal extra táplálást és hidratálást biztosító terméket a nyaralásra. Legjobb, ha egy kimondottan napkárosodott hajra kifejlesztett hajban maradó ápolót, kiöblítést nem igénylő hidratálót választasz, ezt mosás után egyszerűen belefésülöd a hajadba, és kész is. A hosszabb hatóidőt igénylő regeneráló pakolásokat ráérsz otthon feltenni – akkor azonban ne feledkezz meg róluk!

5. Állandóan copfozod

Zavar, hogy a szemedbe lóg, hogy elaludtad, formátlanra száradt, ezért inkább összegumizod… Ha állandóan ugyanúgy van összefogva a hajad, azzal rendkívül meggyengíted, töredezetté teheted. Főleg, ha vizesen is benne hagyod a hajgumit!

Cosmo-tipp: Semmiképp ne használj olyan hajgumit, ami túl szoros, fémbetétes vagy sérült. Puha, rugalmas, a hajadat nem károsító darabot válassz, és ne mindig ugyanúgy copfozd a hajad. Sőt, ne csak azt váltogasd, hogy a tarkódon, vagy a fejtetődön fogod össze, arra is figyelj, hogy néha fond be, tedd kontyba vagy hagyd csak úgy szabadon – a lényeg, hogy ne sérüljenek a szálak, és ne mindig ugyanott érje őket a terhelés!

Ha erős, egészséges hajat szeretnél, van még pár ötletünk!

Ha göndör hajad van, ezeket az infókat tudnod KELL!

Ezektől az ételektől gyönyörű fényes lesz a frizurád

Ha növeszted a hajad, ezeket a hibákat kerüld el

Imádod a blockbustereket, a Netflix szuper produkcióit, de van, hogy néha valami rejtett gyöngyszemre vágysz? Van néhány film, amit méltatlanul elkerültek a hangos sikerek, pedig elképesztően szuper alkotások. Szerintünk az alábbi alulértékelt produkcióknak mindenképpen adnod kell egy esélyt, még akkor is, ha soha nem hallottál róluk – hidd el, ezek azok az elveszett filmes kincsek, amiket kerestél!

Hivatali titkok

Miről szól? Igaz történet egy angol hírszerző nőről, aki 2003-ban információt szivárogtatott ki a médiának egy illegális NSA akcióról, amit arra találtak ki, hogy az ENSZ-képviselőket belezsarolják Irak megszállásának megszavazására.

Ki játszik benne? Keira Knightley, Matt Smith, Ralph Fiennes, Matthew Good, Jack Farthing

Tetszeni fog, ha: nálad bármelyik pasi nyerő, ha egyszer brit, szívesen látnád Keira Knightley-t kosztüm helyett modern ruhákban, vagy bejönnek az összeesküvés-elméletekről szóló filmek.

Egy nő láthatatlan élete

Miről szól? Két Rio de Janeiróban született nővérről, akiket távol tart egymástól egy szörnyű hazugság, és akik úgy élik le az életüket, hogy azt gondolják: a testvérük a világ másik végén épp beteljesíti az álmait.

Ki játszik benne?:  Julia Stockler, Carol Duarte

Tetszeni fog, ha: mindennél jobban szereted a testvéred vagy szeretsz erős nőkről szóló sztorikat látni.

A hely

Miről szól? Emberek egy látszólag random csoportja újra és újra felkeres egy étteremben ücsörgő rejtélyes férfit, akiről úgy hiszik, különleges hatalma van. Ahhoz viszont, hogy a férfi teljesítse bármilyen vágyukat, cserébe véghez kell vinniük a nekik kiszabott feladatot.

Ki játszik benne? Valerio Mastandrea, Alessandro Borghi, Marco Giallini, Vittoria Puccini

Tetszeni fog, ha: szeretted a Teljesen idegeneket – mindkét filmet ugyanaz a Paolo Genovese rendezte, és hasonlóan csempészi bele a hétköznapi dolgokba a feszültséget.

Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással)

Miről szól? Ál-dokumentumfilm egy egykori fiúbanda szólóénekeséről, aki rájön, hogy a legújabb albuma hatalmas bukás, ezért mindent megtesz, hogy megtartsa a sztár-státuszát.

Ki játszik benne? Andy Samberg, Maya Rudolph, Tim Meadows, Imogen Poots (és egy rakás énekes, aki cameózik a filmben)

Tetszeni fog, ha: imádod a Brooklyn Nine-Nine: Nem százas körzetet, de különösen Jake Peraltát (Andy Samberg) és szomorú vagy, amiért a következő lesz az utolsó évad.

A bűnös

Miről szól? Egy dán rendőrt a segélyhívó mellé osztanak be, ami számára először nyűgnek tűnik, ám valójában szerencse: egy nőt elraboltak és ő veszi fel a telefont. A központból kell segítenie, az eseményeket pedig kizárólag az ő szempontjából látjuk.

Ki játszik benne? Jakob Cedergren

Tetszeni fog, ha: bejönnek a skandináv krimik és szereted a szokatlan megoldásokat.

Ingrid új élete

Miről szól? Ingriddel nincs minden rendben: megszállottan követi az épp aktuális social média kedvencét, mígnem szinte zaklatóvá nem válik. Hogy kimentse magát a helyzetből, Los Angelesbe költözik, ahol összebarátkozik egy Instagram sztárral, akinek az élete szerves részévé válik.

Ki játszik benne? Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, Wyatt Russell, Pom Klementieff

Tetszeni fog, ha: Elizabeth Olsen-rajongó vagy, és/vagy nem igazán éled az influenszer-kultúrát.

Monday

Miről szól? Két Athénban élő amerikai összekavarnak egymással egy nyári buliban, ám a hétvége egyre csak tovább nyúlik. Mi történik, ha végül elérnek a hétfőhöz?

Ki játszik benne? Sebastian Stan, Denise Gough

Tetszeni fog, ha: nálad jobban senki sem szereti Sebastian Stant.

Leading Lady Parts

Miről szól? Szatirikus rövidfilm a színésznőket érintő szexizmusról, amit minden egyes castingon el kell szenvedniük.

Ki játszik benne? Emilia Clarke, Gemma Chan, Lena Headey, Felicity Jones, Florence Pugh, Tom Hiddleston

Tetszeni fog, ha: imádod, amikor a kedvenc sztárjaid görbetükröt mutatnak a társadalomnak

A sorozatokat is imádod?

Két dolgot egészen biztosan le sem tagadhatna az egyébként 51 éves Jennifer Lopez. Hogy elképesztően boldog, miután újra összejött Ben Affleckkel, és hogy maximálisan odafigyel a bőrápolásra. Ami mondjuk nem nehéz, ha ebben IS utazik az ember, az énekesnő JLo Beuaty márkája pedig elképesztően sikeres.

És ha meglátod Jennifer Lopez sminkmentes fotóját, valószínűleg te is komolyabban veszed majd az elegendő alvást, a tisztítást, hámlasztást és fényvédelmet, JLo bőre ugyanis konkrétan tökéletes. Ami pedig a legnagyobb szó: ehhez még filterekkel való trükközésre sem volt szüksége…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Lopez (@jlo) által megosztott bejegyzés

Jennifer Lopeznek egyébként nem ez az első alkalom, hogy meglehetősen hétköznapi helyzetben mutatta meg magát, sőt kifejezetten bátran villantja meg eredeti haját és ébredés utáni bőrét, amit elképesztően inspirálónak találunk!

Ezekkel a szépségtippekkel a te bőröd is gyönyörű lehet: