„Életem első szerelme és úgy általában első pasija is a mostani férjem volt, aki a diplomaosztó előtt kérte meg a kezem. Azonnal igent mondtam, pedig nem volt őrületes szikra közöttünk. Most már két cuki kisgyerek szülei vagyunk és a gyerkőcökön kívül csak egy elképesztően langyos szexuális életet tudunk felmutatni. Ráadásul teljesen egyoldalú az egész.

Hogy miért mondom ezt? A férjem soha, de tényleg SOHA nem volt hajlandó orálisan kényeztetni. És nem csak arra gondolok, hogy eljuttatni az orgazmusig, hanem még egy két perces előjátéknak felírható puszisorozatot sem kaptam soha. Hiába kértem rá többször is, azt mondta, hogy számára ez egy totális no-go és ne is erőltessem, mert úgysem fog rábólintani. Ez a hozzáállás aztán odáig vezetett, hogy regisztráltam egy társkeresőre, ahol párkapcsolatban élők keresnek egy kis kitekintést és itt találkoztam Jareddel, akivel elég gyorsan eljutottunk a személyes találkozásig. És ezzel együtt életem első orális élményéig.

Komolyan gondolom az eskümet, amit a férjemnek tettem és nem is akarom elhagyni, mert remek apa és alapvetően jó társ is. Viszont azóta szinte minden nap beszélek Jareddel és már előre izgulok, hogy a következő találkozónkon milyen orgazmussal lep majd meg. Vajon gyengéden csinálja majd? Vagy elkapkodva juttat a csúcsra? Már hallom is a kérdést, hogy miért nem hagyom el a férjem. Talán túl irreális kérés, hogy elvárjam a másiktól, hogy mindent megadjon nekem. Vagy talán irreális a férjemnek azt várnia, hogy ne vágyjam többre.”  

Kilincs-para

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a kézmosással még nem feltétlenül oldottuk meg a fertőtlenítést, hiszen az otthonunk tele van olyan felületekkel, amiket minden családtag és vendég rendszeresen megérint. Néha ráadásul piszkos kézzel! Ilyen terület például a kilincs, egyes használati tárgyak a fürdőszobában és a konyhában, de a konyhapultot is érdemes minél gyakrabban áttörölni. Ez fontos, hiszen a kórokozók akár 24 órán át is életben maradnak ezeken a felületeken.

Ápolj kesztyűben!

Lehet, hogy egy picit életidegennek tűnik, de hidd el, nagyon sokat tehetsz a további fertőződések elkerüléséért azzal, ha gumikesztyűt húzol beteg családtagod ápolásához. Puszta kézzel soha ne fogd meg a bögréjét vagy az evőeszközeit, a párnáját is inkább a kesztyűben igazítsd meg. Ez kis áldozat, de nagyon sokat ér!

Zsepi OFF

Megvan az a szitu, amikor nátha szezonban nonstop használt zsepikkel találkozol a lakás minden pontján? Ami ráadásul nem csak a tiéd, de a pasidé, a tesódé, vagy a szüleidé. Vezessétek be a családban a zsepi-szabályt, aminek két nagyon egyszerű része van: a papírzsepi egyszer használatos, és ahelyett, hogy rakományként felhalmoznátok őket, dobjátok ki a szemétbe – de szigorúan csak a sajátotokat!

Melegben jobb?

Tüsszög, köhög egy munkatárs vagy családtag? Sajnos van egy rossz hírünk: az ablakok kinyitásával, a gyakori szellőztetéssel nem sokat tehetsz a megelőzésért. A vírus ugyanis már a levegőben van és nagyon nehéz tőle megszabadulni. Ráadásul az influenzavírusnak kimondottan kedvez a hideg, szóval a meleg levegőben kevesebb ideig bírja.

Tartsd külön a fogkefédet!

Ha eddig közös tartóban volt a fogkeféd a pasiddal vagy a lakótársaddal, gyorsan vedd el onnan és tedd át olyan helyre, ahol csak te éred el. Így kivédheted, hogy akaratlanul is, de a másik fogkefe esetleg influenzás gazdája megfertőzzön téged.

Illatban az erő?

Imádsz párologtatni ebben a borús, hűvös időben? Nem csak a kedved lesz jobb, ha beizzítod a kedvenc diffúzorodat, de az egészségedet is bebiztosíthatod, ha kifejezetten vírusölő, térfertőtlenítő hatású verzióra szavazol – a citromhéjból készült például pont ilyen. Persze csakis akkor hatásos a trükk, ha 100% tisztaságú olajban gondolkodsz, az olcsó, gagyi koppintások ugyanis csak irritálják a nyálkahártyádat.

A királyi család legnagyobb rajongói közül is csak kevesen tudják, hogy Károly herceg 1988. március 10-én egy hatalmas lavinában elveszítette egyik legjobb barátját, Hugh Lindsay-t, ráadásul ő maga is majdnem meghalt. Bár az özvegye, Sarah Lindsay külön kérte a Netflix The Crown című sorozatának készítőit, hogy ne írják bele a sztoriba ezt a tragédiát, ők mégis megtették, így szakítva fel a régi sebeket.

Bár nem minden részlet ismert, annyi bizonyos, hogy Károly herceg 1988 tavaszán éppen a svájci Klosters közelében vakációzott, vele volt a felesége, Diana hercegnő és legjobb barátnője, Sarah Ferguson is. Utóbbi kettő azonban a hóomlás napján nem indult el síelni.

A trónörökös így egyik legjobb barátjával, az akkor csupán 34 éves Hugh Lindsay-vel, Mr. és Mrs. Palmer-Tomkinsonnal, valamint egy svájci idegenvezetővel indult el a hegyekbe. Délután 2.45-kor váratlanul megindult egy óriási lavina lefelé a Gotschnagrat-hegyen, maga alá temetve Mr. Lindsay-t.

Szemtanúk szerint Károly herceg egy helikopterről ereszkedett le a hóra és a könnyeivel küszködve, puszta kézzel próbálta kiszabadítani barátját a jég fogságából. Sajnos azonban nem járt sikerrel, a férfi elhunyt a balesetben.

„Sokkolt, amikor megtudtam, hogy ez benne lesz a sorozatban, nagyon aggódtam, milyen hatással lesz ez a lányomra. Nagyon szomorú vagyok miatta és félek amiatt, hogy ezt látni fogják az emberek. Írtam nekik, hogy ne tegyék, ne írják bele a balesetet. Gondolom a királyi családnak muszáj ezt tűrnie, de számomra ez egy nagyon személyes tragédia”nyilatkozta az özvegy Sarah Lindsay, aki férje elvesztése idején közös babájukkal volt terhes.

A kislány, Alice keresztapukája végül Károly herceg lett, Diana hercegnő pedig Sarah szerint elképesztő együttérzést tanúsított, ami nagyon jól esett neki.

A tragédia idején egyébként felröppent a pletyka, hogy Károly valamilyen formában felelős lehetett a lavináért a svájci hatóságok szerint, ám ezt később a palota cáfolta. 1989-ben a trónörökös visszatért a tragédia helyszínére, síelt a barátaival.

Főleg a pasik szoktak azon aggódni, vajon mit gondol a barátnőjük, elég hosszú volt-e az aktus vagy be fognak égni, amikor a lány elárulja a BFF-eknek, milyen volt az ágyban. Persze a nőket sem hagyja hidegen a téma, ha túl rövid az a baj, ha túl hosszú, akkor pedig az baj.

De mi számít rövidnek és hosszúnak? A brit Daily Star magazin felkereste az Egyesült Királyság egyik leghíresebb szexterapeutáját, Jess Wilde-ot, aki megválaszolta ezt az égető kérdést!

„Nincs szabály arra, mi számít hosszúnak vagy, hogy meddig kell tartania, inkább az lenne a fontos, hogy addig tartson, amíg mindkét fél számára egyformán élvezetes” ­– kezdte Wilde.

„A szex mindent jelenthet a csókolózástól elkezdve, egészen a csúcs, vagyis az orgazmus eléréséig, sokan általában itt fejezik be. A legtöbben a szex szót amúgy konkrétan arra használják, amikor megtörténik a behatolás. Ha ez alapján beszélünk időtartamról, elmondható, hogy az ejakuláció a behatolást követő 5,5 percnél szokott általában bekövetkezni. Egyesek gyorsabban élveznek el, míg mások lassabban” – tette még hozzá.

„Az időtartam a behatolás és az ejakuláció kötött nagyon sok tényezőn múlik, mint például az egyén általános egészségi állapotán, a nemi szervek érzékenységén, a korábbi szexuális tapasztalatokon, tanult viselkedéseken, illetve azon, milyen ingerek érik a behatolás alatt. És, hogy ezek az ingerek kombinálódnak-e más mentális vagy fizikai stimulációkkal” – fejtette ki bővebben a szakértő.

Jess ezután még arról beszélt, a szexnek nem kell feltétlenül orgazmussal végződnie, abba hagyhatjátok bármikor, amikor jól esik. Fontos, hogy mindenki tudja, a hosszú szex nem egyenlő a jó szexszel. A kommunikáció itt is kulcsfontosságú! Ha be akarod fejezni, ne tartsd magadban, jelezd mindenképpen!

Most, hogy Chrissy Teigen és Meghan Markle is őszintén vallottak kisbabájuk elvesztéséről, egyre inkább egyértelművé válik, hogy a vetélés egy olyan téma, amiről túl keveset beszélünk, pedig elképesztően sok nőt érint. Ezért döntött most úgy Becky Kleanthous, hogy a brit Cosmóval megosztja a saját tapasztalatát a témában.

Becky, ahogy a nők nagy része, azt tervezte, hogy kezdetben titokban tartja a terhességét. De aztán mégis arra kényszerült, hogy elmondja a barátainak a nagy hírt – mivel véletlenül elhányta magát egy kollégája kocsijában.

„Mindenki lelkes volt, én pedig megkönnyebbültem azzal, hogy elmondtam nekik. Egyszerre megértették, miért olyan alacsony mostanában az energiaszintem és miért nem pakolok padokat az osztályteremben.  De aztán, kevesebb, mint egy héttel azután, hogy megosztottam a várandósságom hírét, elvetéltem– kezdte a történetét Becky.

Hozzátette, hogy ő is abba a nagy többséghez (vagyis a nők több, mint 99%-hoz!) tartozott, akik a terhességük 12. hete előtt vesztették el a magzatot. Pontosan ez az az időszak, ameddig a nők várnak a bejelentéssel, mert 12 hét után már radikálisan csökken a vetélés veszélye.

„A legtöbb nő számára tehát az én esetem igazi rémálom. Épp ezért tartják titokban a dolgot. De én teljesen ellenkezőleg éltem meg: örültem, hogy rám jött a hányinger abban a Skodában. Hiszen ezek az emberek támogatást nyújtottak  ebben a sötét időszakban. El sem tudom képzelni, mennyire haragudtam volna a világra, ha úgy kellett volna tennem, mintha mi sem történt volna, mosolyogni a tanáriban, miközben a testemet egy temetőnek éreztem.”

Mikor három nap vérzés és ágyban zokogás után Becky visszament dolgozni, megkönnyebbült, hogy nem kellett kamuzni arról, miért hiányzott a melóból és nem kellett jó képet vágnia a vicceskedő megjegyzésekhez a hiánya okozta plusz munkáról. Ehelyett együttérzést, támogatást és kedves mosolyokat kapott. Plusz rengeteg nő (és néhány férfi) megosztotta vele a saját terhességükről a szomorú történeteket.

„Miután ismét teherbe estem, azonnal elmondtam mindenkinek. Szörnyű volt átélni a vetélést, de sokkal rosszabb lett volna nekem, ha meg kell játszanom magam.”

Kaley Cuoco valószínűleg még jó pár évig (vagy örökre) az Agymenőkben játszott karakteréről (persze, hogy Pennyről van szó) lesz híres és vele fogják azonosítani. Azt azonban nem annyira sokan tudják, hogy a színésznő egyszerűen imádja az állatokat. Folyamatosan fogad örökbe kutyákat menhelyekről, vegetáriánus és folyamatosan felszólal az állatok védelmével kapcsolatban.

Egy befogadott kutyus volt Petunia is, aki Kaley férj Karl Cookkal vitt haza egy menhelyről, a kiskedvenc viszont sajnálatos módon nem volt sokáig az új gazdijaival, egy nappal ezelőtt ugyanis idő kora miatt meghalt.

„Annyira hálásak vagyunk, amiért az utolsó napjaidban veled lehettünk. Drága Petunia, nagyon szeretünk téged, és te vagy oka, amiért tovább folytatjuk a kutyák megmentését! És soha nem fogunk leállni! – írta az Instájára Kaley, majd férje következett, aki szintén egy nagyon szívhez szóló posztott tett ki szeretett kutyusuk emlékére:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karl Cook (@mrtankcook) által megosztott bejegyzés

„Az elképesztően nehéz életed után most végre megpihensz. Nem az együtt töltött idő hosszúsága számít, csak az, hogy milyen hatással voltál a lelkünkre, ezt pedig tisztán érezhette bárki, aki találkozott veled. Örökre az én idős nénim leszel, aludj drága, édes angyalom!

Méregtelenítés

Tudtad, hogy a testünkhöz hasonlóan a lelkünknek is szüksége van időnként méregtelenítésre? Pedig így van! Ennek egyik módja pedig az álom, ennek köszönhető, hogy néha olyan személyekről, eseményekről és érzésekről álmodunk, amikről amúgy nem szeretnénk… Ha alvás közben újra és újra összejössz az exeddel, azt is jelentheti, hogy segítségre lenne szükséged az elengedéshez, fontold meg egy terapeuta felkeresését.

Nosztalgia

Ha egy volt pasiddal álmodsz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy még aktív érzéseid vannak iránta. Simán lehet, hogy csak arról van szó, valamiért nosztalgikus hangulatba kerültél és gyakran gondolsz életednek arra az időszakára, amelynek ő is a része volt. Nyugi, ez mindenkivel megesik és teljesen természetes!

Előkerülnek a boldog emlékek

Egy szakítás után közvetlenül az emberek többsége csak a rosszra tud gondolni, ami amúgy nem baj, hiszen így egyszerűbb távol maradni a másik személytől. A gyógyulás első szakaszának befejeződése után azonban hirtelen újra emlékezni kezdünk a jó dolgokra, ez szinte mindenkinél így van. Tehát, ha kis idő elteltével éjjel újra álmodsz vele egy boldog pillanatot, ne aggódj, nem „romlottál el”.

Nem működik az új kapcsolat

Ha már egy másik kapcsolatban élsz, mégis az exedről álmodsz, könnyen lehet, hogy az adott álom nem is róla szól, hanem az aktuális párodról. Gondold át, pontosan mi történt, nincs-e valami köze a dolognak a jelenlegi életedhez, szerelmedhez. Lehet, hogy ő mégsem megfelelő a számodra?

Kimondtál mindent?

Egy komoly, évekig tartó kapcsolatot nem lehet egyik pillanatról a másikra befejezni, ilyenkor mindkét félnek nagyon sok mindent el kell mondania a másiknak. Előfordulhat azonban, hogy benned maradtak olyan tüskék, amiket nem tudtál kommunikálni az exed felé. Ez sajnos nagyon nem egészséges, így lehetséges, hogy álmodban is előjön. Ha vagytok olyan viszonyban, ülj le vele beszélni, ha nem, keress fel egy pszichológust, aki segít.

Meghan és Harry márciusban költözött Los Angelesbe, és mindaddig ott éltek, amíg meg nem találták álmaik otthonát Montecitóban. „Nem volt könnyű. De hosszú idő óta most először körvonalazódott a valódi céljuk” – mondta akkoriban egy forrás a People-nek, utalva arra, hogy végre nyugodt családi életet élhetnek távol a brit sajtó kritikus tekintetétől.

Az idei az első hálaadás, amit új otthonukban töltöttek, szűk családi körben: a 19 hónapos kis Archie-val és Meghan édesanyjával, Doria Raglanddal. Harrynek ez egy új szokás, hiszen egy észak-amerikai ünnepről van szó, ám Archie már úgy fog felnőni, hogy teljesen természetes lesz számára.

Az amerikai Elle megtudta, hogy Meghan készítette a vacsorát felhasználva azokat a zöldségeket, amiket a kertjükben termesztettek. A People forrása szerint pedig boldogok, hogy együtt lehettek ezen a meghitt és fontos ünnepen, sőt halloween is hasonlóan telt, a kisfiú még egy mini édesség-begyűjtő körön is járt akkor. „Archie nagyon gyorsan nő, a család szeret órákat a szabadban tölteni vele” – mondta akkor egy bennfentes.

Persze a meghitt ünneplést beárnyékolták a júliusi események, amikor Meghanék elveszítették második babájukat. Harry felesége úgy döntött, megosztja a történetét a világgal, és pont hálaadás előtt néhány nappal meg is jelent a hosszú, őszinte és szívszorító esszéje a New York Timesban. „Elveszíteni egy gyermeket szinte feldolgozhatatlan gyász, amit sokan átélnek, mégis kevés szó esik róla” – írta.

Adni jobb, mint kapni

Ez a mottója az őszintén adakozó típusnak: ő az, aki tényleg végiggondolta, minek örülne az ajándékozott és az alapján választott. Bár szeretnénk azt hinni, hogy mindenki ebbe a kategóriába tartozik, de sajnos inkább te vagy a kivétel, mintsem a szabály, ha ezt a tábort erősíted. Bármiben lefogadjuk, hogy a karácsony a kedvenc időszakod az évben!

Státuszszimbólum

Aki ebbe a csoportba tartozik, általában csak arra koncentrál, hogy minél drágább dolgot vegyen a fa alá. A lényeg, hogy ezzel kimutathassa a hatalmát vagy a vagyonát, esetleg egyszerre mindkettőt. Ha észreveszed magadon, hogy inkább az árcímkét lesed az érzelmi érték helyett, vegyél egy mély levegőt és válts perspektívát – akkor is örülni fognak az ajándékodnak, ha olcsó, a lényeg tényleg az, hogy szívből add!

Prioritások

Simán továbbajándékozod a tavalyi bonbont, amit az unokatesódtól kaptál? Esetleg nyíltan kivételezel, és a kedvenc családtagjaid jobb ajcsikat kapnak, mint mások? Megértjük, hogy nem tudsz egyszerre mindenkire ugyanúgy odafigyelni, de ha lehet, ne legyen annyira egyértelmű, melyik pakkon gondolkodtál kevesebbet. Szerencsére ez a csomagoláson még tutira nem látszik meg, mert szereted, ha a tőled érkező cuccok a legcsinibbek a fa alatt.

Játszmázás

Megvan az a fajta szülő, aki szerint a karácsony vagy a szülinap a legtökéletesebb alkalom, hogy felhívja a figyelmed a hibáidra? Például amikor direkt egy mérettel kisebb pulcsit kapsz, hogy „majd bele tudj fogyni”, mintha nem lenne otthon tükröd és két szép szemed, amivel pontosan tisztában vagy az adottságaiddal… Reméljük, nem ismerős a szitu, és pláne rád nem jellemző ilyesmi!

Mentegetőző

Bár fantasztikus ajándékot adsz,  már akkor bocsánatot kérsz a béna csomagolásért/ajcsiért, amikor még az ajándékozott kezében sem nyomtad. Mi lenne, ha idén végre hinnél magadban? Minden évben tökéletes eltalálod, mire vágynak a barátaid, és bár tudjuk, hogy nagy szenvedések árán sikerült beszerezni az ajcsit, mindig kiderül, hogy megérte a fáradtságot, nem?

A fiúknak, akiket valaha szerettem

Emlékszel az ivójoghurtra, amiért Peter Kavinsky úgy odáig volt a filmben? Képzeld, a rajongása annyira meggyőző volt, hogy az emberek azonnal ki akarták próbálni ezt az ázsiai italt, és olyan szinten kifosztották a boltokat, hogy még konkrét útmutatók is születtek arról, hol lehet még kapni. A Yakult gyártójának részvényei 2,6%-kal emelkedtek, a joghurt rendszeres vásárlói pedig nem tudtak hozzájutni a finomsághoz.

via GIPHY

Némó nyomában

Elég szomorú történet következik: annak ellenére, hogy a mese üzenete abszolút az élővilág megőrzéséről szólt, sokaknak úgy tűnik, ez egyáltalán nem jött át. A bohóchal iránti kereslet 40%-kal megnőtt, ami azt jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra veszélyeztetett fajjá vált, sőt: Thaiföld, Sri Lanka és a Fülöp-szigetek bizonyos részein ki is halt. Így létrehozták a Némó nyomában nevű alapítványt azzal a céllal, hogy újra benépesítsék bohóchallal ezeket a területeket.

via GIPHY

Vezércsel

Bár csak októberben debütált a Netflix sorozata, az emberek totál ráfüggtek a sakkra. Az eBay konkrétan 215%-os növekedést jelentett a sakk-készleteik eladásában! Mondjuk az is tény, hogy mivel járvány van és nincs mit csinálni, amúgy is picit megugrott a kereslet a sakk iránt, de a sori, aminek sztorija ugyebár a sakkzseni fiatal lány, Beth életét követi, jelentősen megdobta a forgalmat.

via GIPHY

Popeye

Nem vicc: a Popeye miatt tényleg sokkal több sóskát esznek az emberek. A számítások szerint megtriplázta az amerikaiak sóskafogyasztását a mese, ami nem véletlen, hiszen elhitték, hogy a kajától erősebbek lesznek. De képzeld, a mese kitalálói tényleg komolyan gondolták ezt, miután egy tudományos könyvben rosszul fordították németről a sóska vastartalmát.

via GIPHY

Szex és New York

Bár a Manolo Blahnik cipőmárka már a ’70-es évek óta hódít, sokáig csak az elit cipőmániások ismerték. De hála Carrie Bradshaw-nak a márka instant népszerűvé vált a ’90-es és 2000-es években, és azóta is töretlenül imádja mindenki. A Szex és New York hatását egyébként a tervező is elismeri: a film 10. évfordulójának tiszteletére piacra dobták a magassarkút, amit Carrie viselt az esküvőjén.

via GIPHY